Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Ήπιες και αναμενόμενες μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις των αγορών στις ΗΠΑ για το Brexit, που προκαλεί αβεβαιότητα

Williams (Fed): Ήπιες και αναμενόμενες μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις των αγορών στις ΗΠΑ για το Brexit, που προκαλεί αβεβαιότητα
Ο Williams απέφυγε να επαναλάβει δήλωσή του από τον Μάιο του 2016 ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να «αντέξει» μέχρι και τρεις αυξήσεις επιτοκίων της Fed εντός του τρέχοντος έτους
Η ψήφος των Βρετανών υπέρ του Brexit δεν έχει επηρεάσει σημαντικά την οικονομία των ΗΠΑ μέχρι στιγμής, με την αντίδραση των αγορών στις ΗΠΑ να κινείται σε αναμενόμενο επίπεδο με ήπιες επιπτώσεις.
Αυτό σχολίασε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σαν Φρανσίσκο, John Williams, σε συνέντευξή του στην οικονομική ιστοσελίδα Market Watch.
Ο ίδιος, μετρίασε την αισιοδοξία του, προσθέτοντας ότι παραμένει η αβεβαιότητα για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η κατάσταση εν μέσω Brexit.
Για τον Williams, μέχρι στιγμής το μέγεθος της κρίσης που έχει δημιουργήσει το Brexit σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με την εκτεταμένη κρίση στην ευρωζώνη την περίοδο 2011-2012.
Επεσήμανε, ότι η αμερικανική ανάκαμψη εξελίσσεται ομαλά παρά τις εξελίξεις, ενώ απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις υψηλές αποτιμήσεις στην αγορά ακινήτων και στις μετοχές των ΗΠΑ, είπε ότι η οικονομία και το χρηματο-πιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν πολλούς κινδύνους σε περίπτωση που η Fed αφήσει χαμηλά τα επιτόκιά της για πολύ καιρό ακόμα.
Σε κάθε περίπτωση, ο Williams απέφυγε να επαναλάβει δήλωσή του από τον Μάιο του 2016 ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να «αντέξει» μέχρι και τρεις αυξήσεις επιτοκίων της Fed εντός του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης