Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blair για την έκθεση Chilcot: Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για τα λάθη στο Ιράκ

Blair για την έκθεση Chilcot: Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για τα λάθη στο Ιράκ
Οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας μετά την έκθεση της επίτροπης έρευνας για την εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο στο Ιράκ
Στον απόηχο της έκθεσης της επιτροπής έρευνας για την εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο στο Ιράκ το 2003, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Tony Blair δήλωσε ότι αναλαμβάνει όλη την ευθύνη.
«Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για οποιοδήποτε λάθος» είπε χαρακτηριστικά ο Blair, σύμφωνα με το Sky News.
Όπως υποστηρίζει ο ίδιος αποφάσισε να εμπλακεί στον πόλεμο στο Ιράκ «καλή τη πίστει και με βάση ό,τι πίστευε ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας».
Ο Blair στάθηκε σε τρία σημεία της έκθεσης, σύμφωνα με τα οποία δεν υπήρξε παραποίηση ή αθέμιτη χρήση των πληροφοριών, ότι δεν υπήρξε δόλος του υπουργικού συμβουλίου του αλλά και ότι δεν υπήρχε μυστική συμφωνία με τις ΗΠΑ.
Ο Blair δήλωσε «Ωστόσο, η έκθεση κάνει κριτική της επιχείρησης, του σχεδιασμού, της εξέλιξης αλλά και της σχέσης με τις ΗΠΑ.
Πρόκειται για σοβαρές επικρίσεις που απαιτούν σοβαρές απαντήσεις.
Θα απαντήρω λεπτομερώς σε όλα αυτά, εντός της ημέρας».
Τέλος στη δήλωση του ο Blair επέμεινε ότι η απομάκρυνση του Saddam Hussein δεν ήταν η αιτία της τρομοκρατίας που παρατηρείται σήμερα στη Μέση Ανατολή ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης