Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσκεψη Obama στην Ισπανία - Υπό τη σκιά της δολοφονίας στο Ντάλας και του πολιτικού αδιεξόδου του Rajoy

Επίσκεψη Obama στην Ισπανία - Υπό τη σκιά της δολοφονίας στο Ντάλας και του πολιτικού αδιεξόδου του Rajoy
Oι επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας, λόγω της ανησυχίας για ρατσιστική βία εκ μέρους στελεχών της, βλάπτει το κίνημα Black Lives Matter

Στη σκιά της δολοφονίας των πέντε αστυνομικών στο Ντάλας αλλά και του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο βουλιάζει η Ισπανία συναντήθηκαν στη Μαδρίτη ο αμερικανός πρόεδρος B. Obama και ο Βασιλιάς της Ισπανίας Felipe.
Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος στη Μαδρίτη, δέχθηκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το αιματηρό περιστατικό και εν γένει την αναταραχή, που έχει ξεσπάσει, μετά το θάνατο δύο Αφρο-αμερικανικών στη Λουϊζιάνα και τη Μινεσότα από αστυνομικά πυρά.
Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας, λόγω της ανησυχίας για ρατσιστική βία εκ μέρους στελεχών της, βλάπτει το κίνημα Black Lives Matter.
Όπως είπε παρά η συντριπτική πλειοψηφία των ακτιβιστών του κινήματος «θέλουν να δουν καλύτερες σχέσεις μεταξύ των κοινοτήτων και της αστυνομίας», αλλά παρόλα αυτά «πάντα υπάρχουν άνθρωποι που λένε ανόητα πράγματα».

Σημαντική για το Λευκό Οικο και η κυβερνο-ασφάλεια

Στην συνέντευξη Τύπου, ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε και για την κυβερνοασφάλεια, σημειώνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να βελτιώσει τις τεχνικές της στη σύγχρονη εποχή των έξυπνων τηλεφώνων και της εξελιγμένης τεχνολογίας.
Ανέφερε μάλιστα ότι χάκερς είχαν στοχεύσει τον Λευκό Οίκο.
«Ανησυχώ γι 'αυτό, δεν νομίζω ότι έχουμε τέλειο σύστημα. Πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη.
Γνωρίζουμε ότι είχαμε χάκερς στον Λευκό Οίκο» πρόσθεσε.
Ανησυχίες για την ασφάλεια των κυβερνητικών ηλεκτρονικών συστημάτων διατυπώθηκαν αφότου ο επικεφαλής του FBI δήλωσε ότι στους διαμετακομιστές των e-mails της υποψήφιας για τις προεδρικές εκλογές Hillary Clinton μπορεί είχαν εισβάλει ξένα στοιχεία όταν αυτή ήταν υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης