Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soros: Το Brexit μπορεί αντί να διαλύσει, να κάνει ισχυρότερη την Ε.Ε. – Πληθαίνει στη Βρετανία το «Regrexit»

tags :
Soros: Το Brexit μπορεί αντί να διαλύσει, να κάνει ισχυρότερη την Ε.Ε. – Πληθαίνει στη Βρετανία το «Regrexit»
Αν ωστόσο η Ε.Ε. δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει, θα καταρρεύσει πολύ γρήγορα, προβλέπει ο μεγαλοεπενδυτής
Στην αισιόδοξη πλευρά του επικείμενου Brexit αναφέρθηκε ο George Soros, μέσω άρθρου του στο project-syndicate.
Ο μεγαλοεπενδυτής, ο οποίος είχε ταχθεί κατά της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαπιστώνει πως εξαιτίας του Brexit, υπάρχουν για πρώτη φορά πολίτες που κατανοούν τα οφέλη που έχει η συμμετοχή στο μπλοκ.
Μία τρανή απόδειξη είναι και η απομάκρυνση των ακραίων πολέμιων της Ε.Ε. από το πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας, Nigel Farage και Boris Johnson.
Οι υποστηρικτές του «Regrexit», όπως τους χαρακτηρίζει, εξαπλώνονται από το νησί σε όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ένωσης...
Σε ότι αφορά τις προβλέψεις ότι το Brexit θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για το μπλοκ, λόγω των αναμενόμενων αποσχίσεων και από άλλα κράτη – μέλη, ο επενδυτής υποστηρίζει πως όχι μόνο δεν θα πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, αλλά μακροχρόνια το σοκ από το βρετανικό δημοψήφισμα θα λειτουργήσει θετικά για Ευρώπη.
Εξηγώντας, οι ευρωπαϊκοί φορείς θα αναθεωρήσουν ορισμένες απόψεις που αποξένωσαν τους ανθρώπους, χαράζοντας μία πορεία για μία Ε.Ε. ισχυρότερη, πιο ανθεκτική, πιο κοντά στους απλούς πολίτες.
Αν ωστόσο η Ε.Ε. δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε αυτή τη ριζική αναθεώρηση των στόχων της, θα καταρρεύσει πολύ γρήγορα, προβλέπει ο κ.Soros.
Μάλιστα, τόνισε ότι η πιο επίφοβη χώρα για αποχώρηση είναι η Ιταλία.
Τέλος, τόνισε ότι είναι ανεύθυνο από τόση ηγέτες της Ε.Ε. να ασχολούνται με δανειοληπτική ικανότητα των χωρών – μελών, όταν η ίδια η ύπαρξη του μπλοκ είναι σε κίνδυνο, προσθέτοντας ότι αν η Ευρωζώνη θέλει να συσπειρωθεί, πρέπει να έχει το δικό της προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης