Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την πώληση μέρους του μεριδίου που κατέχει στην Bank Pekao σχεδιάζει η Unicredit – Στα 800 εκατ. ευρώ το deal

Την πώληση μέρους του μεριδίου που κατέχει στην Bank Pekao σχεδιάζει η Unicredit – Στα 800 εκατ. ευρώ το deal
Η ιταλική τράπεζα διαθέτει πλειοψηφικό μερίδιο 50,3% στην Bank Pekao
Την πώληση του 10% του μεριδίου που κατέχει στην Bank Pekao σχεδιάζει η Unicredit, με τα πιθανά έσοδα από το deal να φτάνουν ακόμα και τα 800 εκατ. ευρώ.
Η ιταλική τράπεζα, η οποία διαθέτει πλειοψηφικό μερίδιο 50,3% στην Bank Pekao, δέχεται πιέσεις για βελτίωση της κεφαλαιακής της επάρκειας, καθώς το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα περνά μέσα από το τούνελ της κρίσης.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η παραπάνω συμφωνία είναι αποτέλεσμα δίμηνης διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις δύο τράπεζες.
Αναφέρεται πως η ακραία πολωνική κυβέρνηση, έχει ξεκαθαρίσει πως σκοπεύει να περάσει σε χέρια ντόπιων το 70% των εγχώριων τραπεζών, από το 30% που κατέχουν σήμερα.
Μάλιστα, για το λόγο αυτό το Δημόσιο της Πολωνίας θα μπορεί να αγοράσει μετοχές πολωνικών τραπεζών.
Νωρίτερα, η Unicredit ανακοίνωσε την πώληση του 10% των μετοχών της θυγατρικής της τράπεζας FinecoBank SpA, έναντι 328 εκατ. ευρώ.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, αναμένεται να πουλήσει το 10% του μεριδίου της έναντι 5,40 ευρώ ανά μετοχή, ενώ μετά το πέρας της μεταβίβασης θα κατέχει στη FinecoBank ποσοστό 55,4%.
Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω πώληση αναμένεται να ενισχύσει τον δείκτη Tier 1 της UniCredit, ο οποίος μετρά την κεφαλαιακή επάρκεια, κατά 8 μονάδες βάσης.
Στον απόηχο του deal η μετοχή της Unicredit ενισχύεται 9% στα 2 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης