Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεχνική άνοδος άνω του 4% στο πετρέλαιο και λόγω short covering - Στα 48,33 δολ. το Brent

Τεχνική άνοδος άνω του 4% στο πετρέλαιο και λόγω short covering - Στα 48,33 δολ. το Brent
Τον τελευταίο μήνα, το WTI έχει απωλέσει το 3,65% της αξίας του, ενώ κερδίζει 11,51% από την αρχή του έτους
Άνοδο μεγαλύτερη του 4% κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, σε μια απροσδόκητη αντίδραση των επενδυτών που εξηγείται περισσότερο ως τεχνική διόρθωση και κλείσιμο ανοιχτών θέσεων πώλησης προθεσμιακών συμβολαίων πετρελαίου (short covering), μετά την υποχώρηση χθες των τιμών στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου διμήνου.
Σε έκθεσή του, το διεθνές πετρελαϊκό καρτέλ OPEC εμφανίστηκε αισιόδοξο για την εξισορρόπηση προσφοράς και ζήτησης πετρελαίου το 2017, μειώνοντας παράλληλα τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη εφέτος λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μεταξύ αναλυτών, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ φέρονται να έχουν μειωθεί την προηγούμενη εβδομάδα κατά 3,3 εκατ. βαρέλια, υποχωρώντας για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα.
Ισχυρή άνοδο 4,50% ή 2,08 δολάρια ΗΠΑ κατέγραψε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Σεπτεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να ανέλθει στα 48,33 δολάρια ανά βαρέλι, με υψηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή τα 48,57 δολάρια.
Το Brent κερδίζει το 13,71% της αξίας του από την αρχή του έτους, παρουσιάζοντας υποχώρηση 3,95% τον τελευταίο μήνα.
Σε 4,27% ή 1,91 δολάρια διαμορφώθηκε η άνοδος της τιμής του future Αυγούστου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ενισχυθεί στα 46,67 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας πλησιάσει τα 47 (46,93) δολάρια κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τον τελευταίο μήνα, το WTI έχει απωλέσει το 3,65% της αξίας του, ενώ κερδίζει 11,51% από την αρχή του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης