Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schelling (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Να μην προχωρήσουν στο Brexit οι βουλευτές της Μ.Βρετανίας

tags :
Schelling (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Να μην προχωρήσουν στο Brexit οι βουλευτές της Μ.Βρετανίας
Η Μεγάλη Βρετανία κινδυνεύει να μετατραπεί σε Μικρή Βρετανία υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας
Έκκληση στους βουλευτές της Μ. Βρετανίας να μην προχωρήσουν στην έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Hans Joerg Schelling.
Σε δηλώσεις του ο Schelling κάλεσε τη νέα πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May να πάρει γρήγορα τις αποφάσεις της αναφορικά με το μέλλον της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ, προειδοποιώντας παράλληλα για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η εξέλιξη.
«Αρκετοί στη Μ. Βρετανία αναρωτιούνται εάν ήταν λάθος ή όχι η απόφαση τους για το Brexit.
Αλλά ήταν μια απόφαση που έλαβε ο λαός της Μ.Βρετανίας.
Αν δείτε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, αυτές οι αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν στη Βουλή.
Και ελπίζω ότι η σοφία των βουλευτών θα δώσει μια άλλη γραμμή για την αποχώρηση και δεν θα προχωρήσουν στο Brexit» τόνισε ο ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας.
Όπως είπε μάλιστα ο Schelling, υπάρχει ο κίνδυνος για τη Μεγάλη Βρετανία να μετατραπεί σε Μικρή Βρετανία, εάν η Σκοτία και η Β.Ιρλανδία αποφασίσουν να μην φύγουν από την ΕΕ
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας είχε δηλώσει βέβαιος ότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν 28 χώρες-μέλη στην Ε.Ε. σε πέντε χρόνια.
Μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ανέφερε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν «όλα τα ενδεχόμενα», από το να παραμείνει η Βρετανία στην Ένωση μέχρι μία «συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με βάση το ελβετικό ή νορβηγικό μοντέλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης