Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν επείγει η μείωση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας σύμφωνα με μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής

Δεν επείγει η μείωση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας σύμφωνα με μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής
O Martin Weale απέρριψε το επιχείρημα, ότι εάν η Τράπεζα της Αγγλίας δεν ενεργήσει τον Αύγουστο, υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ανησυχίας στις αγορές.
Η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να αναμένει περισσότερες πληροφορίες και να τις εξετάσει προσεκτικά πριν προχωρήσει σε των επιτοκίων της, δήλωσε σήμερα (18/7) το μέλος της απερχόμενης Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της BoE, Martin Weale.
Σύμφωνα με την οικονομική ανταποκρίτρια της Financial Times, Emily Cadman, την ώρα που παγκοσμίως οι χρηματοπιστωτικές αγορές αναμένουν να δράσει η Τράπεζα της Αγγλίας τον Αύγουστο, ο κ. Weale υποστηρίζει, ότι αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο.
Σε ομιλία του ο κ. Weale είπε, ότι υπήρχε ένας πολύ υψηλός βαθμός αβεβαιότητας γύρω από τις επιπτώσεις της εξόδου από την ΕΕ.
Τόνισε δε, ότι "η αβεβαιότητα οδηγεί στο επιχείρημα, ότι θα πρέπει να περιμένουμε για πιο σίγουρες αποδείξεις, πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής και τουλάχιστον χωρίς να υπάρχει έλλειψη ισχυρών επιχειρημάτων για μια άμεση αλλαγή".
Απέρριψε επίσης τις ανησυχίες, ότι εάν η Τράπεζα της Αγγλίας δεν ενεργήσει τον Αύγουστο, υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ανησυχίας στις αγορές.
"Η Γηραιά Κυρία της οδού Threadneedle δεν είναι η νοσοκόμα των αγορών" είπε, προσθέτοντας ότι οι traders πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, ότι η πολιτική καθορίζεται κάθε μήνα και όχι εκ των προτέρων.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι ο ίδιος δεν βλέπει μέχρι στιγμής στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία είναι απαραίτητη μία μείωση των επιτοκίων.
"Σε αντίθεση με την εμπειρία του 2008, δεν έχω καμία αίσθηση, ότι είτε οι καταναλωτές, είτε οι επιχειρήσεις, κυριεύθηκαν από πανικό και όπως παρατήρησα, δεν υπήρξαν απτά σημάδια οικονομικού πανικού" τόνισε.
Ο κ. Weale αποχωρεί από την 9μελή Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας αυτό το καλοκαίρι, για να αντικατασταθεί από τον Michael Saunders της Citi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης