Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond: To Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επιτρέψει να το απογυμνώσουν από περιουσιακά του στοιχεία «ξένα αρπακτικά»

Hammond: To Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επιτρέψει να το απογυμνώσουν από περιουσιακά του στοιχεία «ξένα αρπακτικά»
Ο κ. Hammond ξεκαθάρισε, ότι "οι ξένες επενδύσεις είναι απολύτως στο επίκεντρο της επιτυχίας της βρετανικής οικονομίας".
"Δεν θα στεκόμαστε και θα παρακολουθούμε να απογυμνώνοντα οι βρετανικές εταιρείες από τα περιουσιακά τους στοιχεία από ξένα αρπακτικά", δήλωσε σήμερα Δευτέρα (18/7) ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Philip Hammond, με αφορμή την εξαγορά της Softbank από ιαπωνική εταιρεία.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν θα αντιταχθεί σε αυτή τη συναλλαγή, αφού όπως είπε έχει λάβει την διαβεβαίωση της ιαπωνικής εταιρείας για την δέσμευσή της στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο κ. Hammond είπε χαρακτηριστικά στο Sky News:
"Οι ξένες επενδύσεις είναι απολύτως στο επίκεντρο της επιτυχίας της βρετανικής οικονομίας και θέλουμε να στείλουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, ότι είμαστε ανοιχτοί σε επενδυτές, που θέλουν να επενδύσουν τα κεφάλαια τους για την ανάπτυξη εδώ, για να χρησιμοποιήσουν το βρετανικό ταλέντο και να δημιουργήσουν εταιρείες παγκόσμιου επιπέδου.
Και αυτό σκοπεύουν να κάνουν με την Softbank και μας έδωσαν σαφείς διαβεβαιώσεις για την δέσμευσή τους στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης