Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακάθεκτος ο... Σουλτάνος - O Erdogan συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις και δεν αποκλείει τη θανατική ποινή

Ακάθεκτος ο... Σουλτάνος - O Erdogan συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις και δεν αποκλείει τη θανατική ποινή
Η τουρκική κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν όλα τα ΜΜΕ που σχετίζονται με τον Fethullah Gulen
Πιστός στη λογική που αψηφά τους πάντες και τα πάντα συνεχίζει να είναι ο... Σουλτάνος, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος την επίδειξη ισχύος αλλά και την πολιτική των εκκαθαρίσεων και του «μαύρου» στην ενημέρωση που δεν πρόσκειται στον ίδιο, ενώ την ίδια στιγμή κρατά τη θανατική ποινή στο τραπέζι και στέλνει επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την έκδοση του Fethullah Gulen.
Αύριο (20/7) αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης όπου σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών μέσωνη ενημέρωσης θα ληφθεί μια πολύ σημαντική απόφαση.
Επισημαίνεται ότι η εν λόγω συνεδρίαση πραγματοποιείται με φόντο τις προσπάθειες της τουρκικής προεδρίας να επαναφέρει τη θανατική ποινή για να εκτελεστούν όσοι φέρονται ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.
«Οι βαρύτερες δυνατές τιμωρίες θα επιβληθούν σε εκείνους που σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος.
Εμείς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα αιτήματα του λαού» δήλωσε ο Numan Kurtulmus δίνοντας ένα πολύ καλό δείγμα των προθέσεων της κυβέρνησης.

«Μαύρο» στην ενημέρωση

Στο μεταξύ κατά την προσφιλή του τακτική ο Erdogan δίνει εντολή να κλείσουν όλοι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμού που σχετίζονται με τον Fethullah Gulen.
Στο πλαίσιο αυτό, το Ανώνατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας αποφάσισε κατα τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης να ακυρώσει όλες τις άδειες λειτουργίας που είχαν χορηγηθεί στους σταθμούς.

Συνεχίζοναι οι εκκαθαρίσεις

Και σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις.
Σήμερα (19/7) το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Τουρκίας διέταξε την παραίτηση 1.577 πανεπιστημιακών που εργαζόνται σε όλα τα πανεπιστήμια.
Την ίδια στιγμή, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι 399 υπάλληλοι του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους.
Παράλληλαμ 15.200 στελέχη (εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι εκπαιδευτικοί) του υπουργείο Παιδείας αποπέμφθηκαν καθώς υποτίθεται ότι συνδέονται με τον Gulen.
Επίσης χιλιάδες άλλοι παύθηκαν από την αστυνομία, το στρατό, το υπουργείο Οικονομικών και άλλες θέσεις του δημόσιου τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης