Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημα ζήτησε η Τουρκία την έκδοση του Gulen - Αρνείται τις κατηγορίες ο Τούρκος κληρικός

Επίσημα ζήτησε η Τουρκία την έκδοση του Gulen - Αρνείται τις κατηγορίες ο Τούρκος κληρικός
Αρνείται τις κατηγορίες ο Gulen που του αποδίδουν τον όρο προδότη και ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος
"Ως κάποιος που υπέφερε κάτω από πολλαπλά στρατιωτικά πραξικοπήματα στη διάρκεια των τελευταίων πέντε δεκαετιών, είναι ιδιαίτερα προσβλητικό να κατηγορηθεί ότι έχει καμία σχέση με μια τέτοια προσπάθεια.
Αρνούμαι κατηγορηματικά τέτοιες κατηγορίες" ανέφερε ο Fatullah Gulen ο τούρκος κληρικός που διαμένει στην Πενλσυβάνια των ΗΠΑ και έχει εναντιωθεί στις πολιτικές Erdogan.
"Η θέση μου για τη δημοκρατία είναι πραγματικά σαφής.
Οποιαδήποτε προσπάθεια να ανατρέψουν την χώρα είναι μια προδοσία για την ενότητά μας».
Μπορεί να εκδοθεί Gulen;
Σύμφωνα με τη συμφωνία έκδοσης ΗΠΑ-Τουρκίας, η Ουάσιγκτον μπορεί να εκδώσει μόνο ένα άτομο, αν αυτός έχει διαπράξει προδοσία, όπως αυτή που υπονοείται από την επιχειρηματολογία των Τούρκων.
Όταν ρωτήθηκε ποια στοιχεία διαθέτει η τουρκική κυβέρνηση για τον Gulen ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Numan Kurtulmus δήλωσε ότι η ίδια η απόπειρα ήταν το μεγαλύτερο κομμάτι των αποδεικτικών στοιχείων και ότι η Τουρκία θα παράσχει χιλιάδες αποδεικτικά στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Συνέκρινε την απόπειρα πραξικοπήματος με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, λέγοντας ότι ήταν σαφές ότι ο Gulen ήταν πίσω από αυτό, ακριβώς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες γνώριζανότι η Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν πίσω από 9/11.
Η αίτηση για την έκδοση Gulen είναι η τελευταία κίνηση από την τουρκική κυβέρνηση να ελέγξει την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης