Τελευταία Νέα
Διεθνή

P. Hammond: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit αύξησε την αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία

P. Hammond: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit αύξησε την αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομκών προειδοποίησε πως η μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές θα συνεχιστεί όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις 
Στην παραδοχή πως το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου λειτούργησε αρνητικά για την παγκόσμια οικονομία, προχώρησε ο νέος υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Philip Hammond.
Επίσης, προειδοποίησε πως η μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές θα συνεχιστεί όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και βρετανικής κυβέρνησης.
Ωστόσο, ο Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε προς τους ομολόγους του στη Σύνοδο Κορυφής της G20 πως στο μεσοπρόθεσμα θα επέλθει η σταθερότητα καθώς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το Brexit.
Στην κοινή τους ανακοίνωση, οι υπουργοί Οικονομικών της G20, οι οποίοι συνεδρίασαν το Σαββατοκύριακο στην Κίνα, ανέφεραν και αυτοί πως η επικείμενη αποχώρηση του νησιού από την Ε.Ε. αποτελεί μία από τις κυριότερες πηγές αβεβαιότητας και κινδύνων για την παγκόσμια οικονομία.
Παρόλα αυτά, τονίζουν πως τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. έχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνέπειες του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης