Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gurria (ΟΟΣΑ): Το καθεστώς χαμηλότερων επιτοκίων δημιουργεί μεγαλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια

Gurria (ΟΟΣΑ): Το καθεστώς χαμηλότερων επιτοκίων δημιουργεί μεγαλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια
«Η διεύρυνση των δημοσιονομικών περιθωρίων μεταφράζεται σε αύξηση των επενδύσεων, ειδικά σε ορισμένους βασικούς τομείς»
Το καθεστώς χαμηλότερων επιτοκίων που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο έχει δημιουργήσει μεγαλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, ο οποίος υπεραμύνθηκε της στρατηγικής που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο κ. Gurria, ο οποίος παρευρέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Κίνα το διήμερο 23-24/7, υποστήριξε επίσης πως για να φανεί το πλήρες αποτέλεσμα της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής θα χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
«Η διεύρυνση των δημοσιονομικών περιθωρίων μεταφράζεται σε αύξηση των επενδύσεων, ειδικά σε ορισμένους βασικούς τομείς», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα του επικείμενου Brexit, ο κ. Gurria ανέφερε σχολαστικά πως το Brexit πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή για τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δεν είναι προς το συμφέρον των ευρωπαϊκών χωρών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε.», τόνισε.
Ωστόσο, υποστήριξε πως το «διαζύγιο« μεταξξύ Ε.Ε. και Βρετανίας πρέπει να γίνει με ανώδυνο τρόπο, έτσι ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.
Τέλος, αναφορικά με την τραπεζική κρίση που αντιμετωπίζει η Ιταλία, υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι στο οποίο να θυμίσουμε είχε αντιταχθεί στο παρελθόν ο Matteo Renzi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης