Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faber: Τεράστιοι οι κίνδυνοι για τους επενδυτές - Μοναδική προστασία o χρυσός

Faber: Τεράστιοι οι κίνδυνοι για τους επενδυτές - Μοναδική προστασία o χρυσός
Το 25% των επενδυτικών χαρτοφυλακίων πρέπει να είναι χρυσός, συμβουλεύει ο γνωστός επενδυτής
Οι κίνδυνοι για τους επενδυτές είναι τεράστιοι, προειδοποίησε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Mark Faber, συμβουλεύοντας, για ακόμα μία φορά, την αγορά ράβδων χρυσού.
Σύμφωνα με τον επενδυτή, το 25% των επενδυτικών χαρτοφυλακίων πρέπει να είναι χρυσός, σε αντιστάθμισμα των σοβαρών κινδύνων που αντιμετωπίζουν σήμερα όσοι ασχολούνται με το trading και τις επενδύσεις.
Ο χρυσός αποτελεί προστασία σε έναν επικίνδυνο συνδυασμό υπερχρεωμένων κυβερνήσεων και τεράστιων αγορών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο, που επιχειρούν να πολεμήσουν την ύφεση με επιτόκια κοντά στο μηδέν, ανέφερε ο Faber.
Τα επιτόκια είναι τόσο χαμηλά που οι επενδυτές δεν μπορούν να έχουν κέρδη από τα ομόλογα και γι’ αυτό συνεχίζουν να αγοράζουν μετοχές, παρότι βρίσκονται σε υπερτιμημένα επίπεδα, επισήμανε ο επενδυτής, προσθέτοντας πως οι κεντρικές τράπεζες επιθυμούν την αύξηση των τιμών των μετοχών, καθώς κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πλούσιοι και να ξοδεύουν.
Προειδοποίησε, ωστόσο, πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ανισότητα στα έσοδα και επενδυτική δυσαρέσκεια.
Όπως μεταδίδει η Chicago Tribune, ο Faber κάλεσε τους επενδυτές να μην είναι αρνητικά διακείμενοι στον χρυσό και να αυξήσουν την παρουσία του στα χαρτοφυλάκιά τους στο 25%, από ό,τι το σύνηθες… 1%.
Πέρα από τον χρυσό, ο Faber έχει επενδύσει στη μεσιτική της Ασίας και σε ορισμένες μετοχές και ομόλογα.
«Είναι τρελό να πιστεύει κανείς ότι η μείωση των επιτοκίων θα κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να ξοδεύουν», υποστήριξε ο επενδυτής, καθώς, όπως είπε, όταν δεν οι καταθέσεις σου δε σου επιφέρουν κανένα κέρδος, τότε δεν αισθάνεσαι ασφαλείς και «αποταμιεύεις περισσότερο».
Σημειώνεται ότι σε παλιότερο webinar της GoldCore, ο Faber είχε υποστηρίξει ότι δεν πρόκειται να πουλήσει ποτέ τον χρυσό του, ότι αγοράζει περισσότερο κάθε μήνα και ότι το ασφαλέστερο μέρος για να φυλάξει κανείς τον χρυσό του είναι σε θησαυροφυλάκια στη Σιγκαπούρη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης