Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία προς Αμερική: Ξεκαθαρίστε τα περί υποκλοπών - Ενοχλημένος ο Putin για όσα αναφέρονται

Ρωσία προς Αμερική: Ξεκαθαρίστε τα περί υποκλοπών - Ενοχλημένος ο Putin για όσα αναφέρονται
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov έκανε λόγο για καλλιέργεια αντιρωσικών συναισθημάτων
Σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ να μην την εμπλέκουν στο σκάνδαλο των υποκλοπών των e-mails του Δημοκρατικού Κόμματος έστειλε η Ρωσία  ενώ απέρριψε την «σαρκαστική» του Donald Trump, ο οποίος καλούσε την Ρωσία να βρει και τα υπόλοιπα e-mails της Hillary Clinton.
Σύμφωνα με το Reuters, το Κρεμλίνο είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο από τα περί ρωσικής συμμετοχής στις αμερικανικές εκλογές, κάτι που άλλωστε έχει απορρίψει.
Μάλιστα, η Ρωσία κατηγορεί την Αμερική ότι παίζει εκλογικά παιχνίδια.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin έχει προσπαθήσει να δώσει οποιαδήποτε εντύπωση ότι στηρίζει κάποιον από τους υποψήφιους στην Αμερική, ενώ την ίδια στιγμή λέει ότι ο Trump είναι ταλαντούχος.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν τάση να στηρίζουν περισσότερο τον Trump από την Clinton.
Την Πέμπτη (28/7), ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι οι κατηγορίες περί ρωσικού δακτύλου στο σκάνδαλο των υποκλοπών κινούνται στα όρια της «απόλυτης χαζομάρας» και έχουν ως κίνητρο την καλλιέργεια αντι-ρωσικών συναισθημάτων.
Προφανώς, ο ίδιος απέρριψε τη σαρκαστική πρόταση του Trump περί ανακάλυψης και των υπόλοιπων e-mails στης Clinton.
«Δεν μας αφορούν αυτά τα e-mails.
Εμείς ποτέ δεν χώνουμε τη μύτη μας σε υποθέσεις άλλων και δεν μου αρέσει όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να χώσουν τη μύτη τους σε δικά μας θέματα» είπε ο ίδιος.
«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να μπουν στην ουσία αυτών των e-mails και να μάθουν περί τίνος πρόκειται» επεσήμανε επίσης.
Ο Trump, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα καταβάλει προσπάθειες για βελτίωση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία, αν κερδίσει την προεδρία, είπε ότι θα εξετάσει την αναγνώριση της Κριμαίας ως τμήμα της Ρωσίας.
Ωστόσο, ο Peskov είπε ότι δεν συγκινείται από αυτό τη δήλωση και δεν θα αλλάξει την ουδέτερη στάση της απέναντι στις αμερικανικές εκλογές.
«Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι υποψήφιο στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα μπορεί να πουν ένα πράγμα και στη συνέχεια ότι πέσει πάνω τους το βάρος της ευθύνης, η ρητορική τους γίνεται πιο... ισορροπημένη».
Πάντως, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε να δει με πολύ καλό μάτι τη νίκη του Trump τον Νοέμβριο, λόγω των δηλώσεων περί σύσφιξης των σχέσεων με ΗΠΑ-Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης