Τελευταία Νέα
Διεθνή

Il Sole 24 Ore: Η… πλημμύρα των χρημάτων από τη BoE, δε μπορεί να αντικαταστήσει την πολιτική

Il Sole 24 Ore: Η… πλημμύρα των χρημάτων από τη BoE, δε μπορεί να αντικαταστήσει την πολιτική
Το Λονδίνο έχει ανάγκη από πολιτικές, όχι νομισματικές, αποφάσεις
Η… πλημμύρα των χρημάτων από την Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England - BoE), δε μπορεί να αντικαταστήσει την πολιτική απάντηση, προειδοποιεί η ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore».
Ειδικότερα, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι αυτό που λείπει στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον απόηχο της απόφασης να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι η ρευστότητα, αλλά οι πολιτικές αποφάσεις.
«Αυτή η κρίση είναι “αυτό-προκαλούμενη”, καθώς προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής απόφασης, που τολμηρά δόθηκε στον λαό {το να αποφασίσει σχετικά}, απλώς και μόνο για να αποσαφηνιστεί η ισορροπία των δυνάμεων μεταξύ των Συντηρητικών», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.
Τώρα, συνεχίσει, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στη BoE, με την ελπίδα ότι το «παλιό καλό μπαζούκα» που θα μετατραπεί σε όπλο-θαύμα βρίσκεται κάπου κρυμμένο, σε ασφαλές μέρος, και είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί.
Συνεχίζοντας με τις μεταφορές πολέμου, η Il Sole 24 Ore προσθέτει, το γεγονός ότι η Big Bertha τίθεται σε λειτουργία αποτελεί πολιτική απόφαση.
Αλλά οι πολιτικές αποφάσεις είναι ακριβώς αυτό που λείπει, επισημαίνει η εφημερίδα.
Και διευκρινίζει, «το Λονδίνο άνοιξε το δρόμο - και με το διορισμό ενός υπουργού Brexit - για μια μακρά μετάβαση από τον κόσμο του χθες σε εκείνον του αύριο.
Αλλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αργοπορία.
Και τώρα, όπως και πριν, δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το ποια κατεύθυνση το Λονδίνο αποφάσισε να λάβει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης