Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία η παραπομπή της προέδρου Dilma Rousseff σε δίκη

Βραζιλία: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία η παραπομπή της προέδρου Dilma Rousseff σε δίκη

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, λίγες μόνο ημέρες μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων
Την παραπομπή της προέδρου της Βραζιλίας, Dilma Rousseff, σε δίκη ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας της χώρας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την καθαίρεσή της πρώτης κυρίας, της οποίας τα καθήκοντα έχουν ανασταλεί από τις 12 Μαΐου 2016, ενώ εκτελών χρέη προέδρου έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρός της, Michel Temer.
Η 21μελής επιτροπή της Γερουσίας ενέκρινε με 14 ψήφους υπέρ και 5 κατά την παραπομπή της Dilma Rousseff σε δίκη, διότι φέρεται να παραποίησε τα στοιχεία για το έλλειμμα στην προεκλογική της εκστρατεία το 2014, όταν υποσχόταν να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες.
Το αποτέλεσμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Raimundo Lira, υποστηρικτής του προσωρινού προέδρου, Michel Temer.
Η οριστική της απομάκρυνση από την εξουσία θα σηματοδοτούσε το τέλος των 13 ετών διακυβέρνησης από το κεντροαριστερό Κόμμα Εργατών.
Ταυτόχρονα με τα σκάνδαλα διαφθοράς, η διαδικασία έχει προκαλέσει την πιο σοβαρή πολιτική κρίση στη Βραζιλία εδώ και δεκαετίες, ενώ η χώρα προετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μάλιστα, η πολιτική κρίση ώθησε τους περισσότερους ξένους ηγέτες να αποφύγουν να πάνε στη Βραζιλία για την τελετή έναρξης.
Μόλις 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν επιβεβαιώσει ότι θα είναι παρόντες.
Η δίκη στην ολομέλεια της Γερουσίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Αυγούστου, μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, σχεδόν τα 2/3 των μελών της Γερουσίας τάσσονται υπέρ της οριστικής απομάκρυνσης της Rousseff από την προεδρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης