Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Ακατάλληλο το Δουβλίνο να υποδεχθεί τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του Λονδίνου, μετά το Brexit

Έρευνα: Ακατάλληλο το Δουβλίνο να υποδεχθεί τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του Λονδίνου, μετά το Brexit
Η πόλη που «παίζει» πιο δυνατά στο προσκήνιο για την υποδοχή των εταιρειών – κολοσσών του Λονδίνου είναι η Φρανκφούρτη
Ούτε δύο μήνες μετά το βρετανικό δημοψήφισμα για την αποχώρηση του νησιού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρκετές πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου διεκδικούν ισάξια (;) την υποδοχή ενός μεγάλου αριθμού εταιρειών που θα μετεγκατασταθούν από το Λονδίνο.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω εταιρειών ασχολείται με χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καθώς το Λονδίνο αποτελεί την έδρα των χρηματιστηριακών (και όχι μόνο) συναλλαγών στην Ευρώπη.
Η πόλη που «παίζει» πιο δυνατά στο προσκήνιο για την υποδοχή των εταιρειών – κολοσσών του Λονδίνου είναι η Φρανκφούρτη, στην οποία εδρεύει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ωστόσο, πλέον έχουν εισέλθει στο παιχνίδι και άλλοι «μνηστήρες», με έναν από αυτούς να είναι το Δουβλίνο.
Η ιρλανδική πρωτεύουσα έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το Λονδίνο, ενώ οι δύο χώρες έχουν πολύ στενούς δεσμούς οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ομαλή προσαρμογή των εταιρειών που ίσως μετεγκατασταθούν.
Παρόλα αυτά, το Ινστιτούτο της Κολωνίας (Cologne Institute for Economic Research) έχει διαφορετική άποψη, καθώς σε σχετική του έρευνα διαπιστώνει πως το Δουβλίνο δεν έχει αρκετό χώρο για νέα γραφεία, ενώ την ίδια στιγμή τα ενοίκια βρίσκονται στα ύψη.
Τέλος, το Ινστιτούτο τονίζει πως η ιρλανδική πρωτεύουσα παρουσιάζει σοβαρά σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης