Διεθνή

Williams (Fed): Οι κεντρικές τράπεζες να στοχεύσουν σε υψηλότερο πληθωρισμό - Απαιτούνται νέες πολιτικές

Williams (Fed): Οι κεντρικές τράπεζες να στοχεύσουν σε υψηλότερο πληθωρισμό - Απαιτούνται νέες πολιτικές
Ο Williams ζητάει οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις να είναι προσαρμοστικές και να αναθεωρούν τις πολιτικές που ακολουθούν με βάση τις οικονομικές περιστάσεις
Οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες στον κόσμο πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξήσουν τον καταστατικό στόχο τους για τον πληθωρισμό, σε επίπεδο μεγαλύτερο από το τρέχον 2%.
Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Σαν Φρανσίσκο, John Williams, σύμφωνα με τον οποίο είναι καιρός οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες να αναθεωρήσουν αυξητικά τους πληθωριστικούς τους στόχους, αλλά και οι κυβερνήσεις να ακολουθήσουν νέες, περισσότερο αποτελεσματικές δημοσιονομικές πολιτικές.
Αυτό που ζητάει πρωτίστως ο Williams είναι οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις να είναι προσαρμοστικές και να αναθεωρούν τις πολιτικές που ακολουθούν με βάση τις οικονομικές περιστάσεις.
Για τον ίδιο, αν και η στόχευση χαμηλού πληθωρισμού - όπως το 2% - έχει σε γενικές γραμμές αποδειχθεί αποτελεσματική στην τιθάσευση του πληθωρισμού κατά το παρελθόν, ίσως να μην είναι πλέον κατάλληλη στην υφιστάμενη ιστορική περίοδο εξαιρετικά χαμηλών παρεμβατικών επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης