Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Maiziere (ΥΠΕΣ Γερμανίας): Εξαίρετη η συνεργασία με την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

De Maiziere (ΥΠΕΣ Γερμανίας): Εξαίρετη η συνεργασία με την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Το έγγραφο που διέρρευσε χθες από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, υποστήριζε πως η Τουρκία στηρίζει μέσω χρηματοδότησης τρομοκρατικές οργανώσεις
Ως «εξαίρετη» χαρακτηρίζει τη συνεργασία μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maiziere, σε μία προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους μετά την ένταση που προκλήθηκε.
Το έγγραφο που διέρρευσε χθες 17/8 από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, υποστήριζε πως η Τουρκία στηρίζει μέσω χρηματοδότησης τρομοκρατικές οργανώσεις.
Ειδικότερα, το επίμαχο έγγραφο, το οποίο απαντά σε ερώτηση του αριστερού κόμματος Die Linke, τονίζει πως η τουρκική κυβέρνηση χρηματοδοτεί τη Χαμάς αλλά και ένοπλες ομάδες στη Συρία (για λογαριασμό της συριακής αντιπολίτευσης) και τη Μέση ανατολή, χωρίς να αποσαφηνίζεται αν ανάμεσα σε αυτές είναι και το Ισλαμικό Κράτος.
Μάλιστα, το έγγραφο ισχυρίζεται ότι η Άγκυρα ενίσχυσε πρόσφατα τους δεσμούς της με αυτές τις ισλαμικές ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο του σταδιακού εξισλαμισμού της περιοχής που επιδιώκει από το 2011 η κυβέρνηση του Tayyip Erdogan.
Μετά λοιπόν τη διαρροή, η Άγκυρα απάντησε σε πολύ ψηλούς τόνους στη Γερμανία.
«Μπορώ να πω ότι η συνεργασία με τους Τούρκους συναδέλφους, τις υπηρεσίες πληροφοριών, την αστυνομία και τους συναδέλφους μου είναι εξαίρετη», ανέφερε σε δηλώσεις του χθες το βράδυ ο κ.de Maiziere, τονίζοντας πως η Άγκυρα έχει βοηθήσει αρκετά με τις πληροφορίες που παρέχει σχετικά με τους υποστηρικτές του Ισλαμικού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης