Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Η καθυστέρηση στην αύξηση των επιτοκίων αποτελεί ρίσκο για την αμερικανική οικονομία

Williams (Fed): Η καθυστέρηση στην αύξηση των επιτοκίων αποτελεί ρίσκο για την αμερικανική οικονομία
Ο κ.Williams δεν έχει δικαίωμα ψήφου για την πολιτική της Fed το 2016, ωστόσο οι απόψεις του θεωρείται πως επηρεάζουν άμεσα τα εκτελεστικά όργανα 
Η συνεχόμενη καθυστέρηση στην αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve) ενδέχεται να δημιουργήσει κινδύνους για την αμερικανική οικονομία, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, John Williams.
«Στο πλαίσιο μίας ισχυρής εγχώριας οικονομίας είναι λογική μία σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, η οποία, κατά προτίμηση, δεν πρέπει να αργήσει περαιτέρω.
Αν περιμένουμε να αυξήσουμε τα επιτόκια όταν φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα ο πληθωρισμός, κινδυνεύουμε όχι μόνο να "πατήσουμε φρένο" σε ό,τι φορά την τρέχουσα νομισματική πολιτική, αλλά να "γυρίσουμε πίσω" και την αμερικανική οικονομία, καθώς δημιουργούνται κίνδυνοι ανώμαλης προσγείωσης ή ακόμα και ύφεσης», ανέφερε.
Ο κ.Williams δεν έχει δικαίωμα ψήφου για την πολιτική της Fed το 2016, ωστόσο οι απόψεις του θεωρείται πως επηρεάζουν άμεσα τα εκτελεστικά όργανα της Τράπεζας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης