Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evening Standard: Περίπου 200 ειδικοί αξιωματικοί της Europol στα ελληνικά νησιά για να αναγνωρίσουν πιθανούς τρομοκράτες

Evening Standard: Περίπου 200 ειδικοί αξιωματικοί της Europol στα ελληνικά νησιά για να αναγνωρίσουν πιθανούς τρομοκράτες
Περίπου 200 ειδικοί αξιωματικοί της Europol θα ενισχύσουν την προσπάθεια των συνοριακών φυλάκων για να αναγνωρίσουν πιθανούς τρομοκράτες ανάμεσα στους πρόσφυγες
Σε συνέντευξή του στην αγγλική εφημερίδα Evening Standard ο διευθυντής της Europol, Rob Wainright, ξεκαθάρισε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και τη Νίκαια δεν ήταν μεμονωμένες τραγωδίες, αλλά μέρος μίας στρατηγικής απόφασης του Ισλαμικού Κράτους.
Συγκεκριμένα, το ISIS στέλνει τους πιστούς του στην Ευρώπη για να κάνουν τέτοιες επιθέσεις σε μία προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από τις ήττες του και την απώλεια εδαφών στη Συρία και το Ιράκ.
Αυτός είναι ένας κίνδυνος που έχουν επισημάνει η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και ο Wainright φοβάται ότι θα αυξηθεί και θα παραμείνει για χρόνια.
Προειδοποιεί επίσης ότι μερικοί πιστοί του ISIS χρησιμοποιούν ψεύτικα συριακά διαβατήρια για να περάσουν στην Ευρώπη σαν πρόσφυγες.
Έτσι, περίπου 200 ειδικοί αξιωματικοί της Europol θα ενισχύσουν την προσπάθεια των συνοριακών φυλάκων για να αναγνωρίσουν πιθανούς τρομοκράτες ανάμεσα στους πρόσφυγες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά.
Άλλοι ισλαμιστές προσπαθούν να εξασφαλίσουν διαβατήρια της ΕΕ και αυτό είναι ένα πρόβλημα για κάθε ευρωπαϊκό κράτος, αλλά είναι ένα ακόμα μεγαλύτερο θέμα για τις χώρες της ΕΕ που βρίσκονται στη ζώνη Σένγκεν.
Ο επικεφαλής της Europol επισήμανε και τους κινδύνους από την πώληση όπλων στη «σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου».
Το σημαντικό για τη βρετανική κυβέρνηση είναι να διασφαλίσει ότι και εκτός ΕΕ θα έχει πρόσβαση στο Σύστημα Πληροφοριών της Σένγκεν για πιθανούς εγκληματίες και ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία της με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για θέματα ασφαλείας.
Η πρωθυπουργός πρέπει να το πάρει αυτό στα σοβαρά, γιατί η τρομοκρατία είναι είναι θέμα που μας αφορά όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης