Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN money: Οι προβλέψεις των οικονομολόγων για τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ

CNN money: Οι προβλέψεις των οικονομολόγων για τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ
Οι οικονομολόγοι προβλέπουν αδύναμη αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο
Σε λίγη ώρα σήμερα (2/9/2016) το υπουργείο Εργασίας της Αμερικής θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Αύγουστο.
Αυτή τη φορά, όμως, τα στοιχεία αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς σε αυτά θα βασιστεί η Fed για να αποφασίσει εάν θα αυξήσει τα επιτόκια της.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το CNN money, οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 175.000.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNN money, αυτό θα είναι ένα στερεό κέρδος, αλλά και κάτω από τον ρυθμό του Ιουνίου και του Ιουλίου, οι θέσεις αυξήθηκαν κατά περισσότερες από 250.000 κάθε μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι οι αξιωματούχοι της Fed έχουν συνδέσει τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα (2/9/2016) από το υπουργείο Εργασίας με την απόφαση τους για το εάν θα προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, επί του παρόντος υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο, αλλά μερικοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι ένας ισχυρός αριθμός Παρασκευής θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα.
«Μια ισχυρή έκθεση θα δικαιολογούσε και πιθανόν να προκαλέσει μια κίνηση» λέει ο Jim O'Sullivan, επικεφαλής οικονομολόγος High Frequency Economics, μια εταιρεία ερευνών. «Δυστυχώς, φοβάμαι ότι τα στοιχεία θα είναι απογοητευτικά αυτή την εβδομάδα» είπε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης