Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υπό τον φόβο του AfD η Merkel έκανε καμπάνια στο κρατίδιο Mecklenburg - Vorpommern, όπου γίνονται οι εκλογές

Reuters: Υπό τον φόβο του AfD η Merkel έκανε καμπάνια στο κρατίδιο Mecklenburg - Vorpommern, όπου γίνονται οι εκλογές
Σε εξέλιξη είναι οι εκλογές στο γερμανικό κρατίδιο του Μecklenburg – Vorpommern
Η ψηφοφορία είναι πλέον σε εξέλιξη την Κυριακή 4/9 στο γερμανικό κρατίδιο του Μecklenburg – Vorpommern και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία AfD κερδίζει έδαφος, εκμεταλλευόμενο και τη δυσαρέσκεια για την πολιτική των ανοιχτών θυρών της Angela Merkel, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι εκλογές που διεξάγονται ακριβώς έναν χρόνο μετά την απόφαση της Merkel να ανοίξει τα σύνορα σε χιλιάδες πρόσφυγες, θα ακολουθηθούν από μία εξίσου κρίσιμη ψηφοφορία στο Βερολίνο σε δύο εβδομάδες και τις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017.
Οι ψηφοφόροι έχουν ήδη τιμωρήσει τη Merkel σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις τον Μάρτιο του 2016, ανεβάζοντας τα ποσοστά του AfD και αποδοκιμάζοντας τους Χριστιανοδημοκράτες.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το AfD αναμένεται να συγκεντρώσει το 22% των ψήφων, όσο και το κόμμα της Merkel, ενώ οι Σοσιαλιστές το 28%, έναντι του 35% που είχαν πάρει το 2011 στο συγκεκριμένο κρατίδιο.
«Ελπίζω για ένα αποτέλεσμα πάνω από το 20%, αλλά γιατί όχι να μην είμαστε και το πρώτο κόμμα» ανέφερε ο υποψήφιος του AfD Leif Eric Holm στο Reuters.
Ο Εrwin Sellering κυβερνήτης του κρατιδίου με τους Σοσιαλιστές ζήτησε από τον κόσμο να μην ψηφίσει το AfD.
“Δεν θέλουν να συμμετάσχουν, το μόνο που επιθυμούν αυτοί οι άνθρωποι είναι να προκαλέσουν αναστάτωση».
Οποιοδήποτε αποτέλεσμα πάνω από 5% θα δώσει στο AfD έδρες στο τοπικό κοινοβούλιο.
Σε αυτή την περίπτωση θα εκπροσωπείται στα εννέα από τα 16 κρατίδια της χώρας.
Το ΑfD ανεβαίνει, άλλωστε, σε όλη την επικράτεια της Γερμανίας και αν γίνονταν σήμερα εθνικές εκλογές θα έπαιρνε το 12% και θα ήταν τρίτο κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην Bild την Κυριακή.
Η Merkel έκανε το Σάββατο 3/9 μία καμπάνια της τελευταίας στιγμής καθώς βρέθηκε στο Mecklenburg – Vorpommern, προειδοποιώντας για τις πολιτικές του θυμού που υιοθετεί το AfD.
«Πρόκειται για ανθρώπους που είναι καλοί στις προκλήσεις, αλλά δεν κάνουν τίποτα για το κράτος» ανέφερε στην ομιλία της, ενώ υπεραμύνθηκε της πολιτικής στο μεταναστευτικό, αρνούμενη ότι οι προσφυγικές ροές έκοψαν κεφάλαια που προορίζονταν για τον γερμανικό λαό.
Η δημοτικότητά της βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, ωστόσο, η ίδια επιμένει ότι θα έπαιρνε και πάλι τις ίδιες αποφάσεις για το προσφυγικό.
Ο υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maiziere θεωρεί, ωστόσο, ότι οι πολιτικές της Merkel στο προσφυγικό οδήγησαν στην άνοδο του AfD και το ίδιο πιστεύει και το 63% των Γερμανών.
Αλλά η υπουργός Οικογένειας Manuela Schwesig, μία σοσιαλδημοκράτης που ζει στο Mecklenburg Vorpommern θεωρεί ότι η διχόνοια μεταξύ των Συντηρητικών ήταν που ενίσχυσε το AfD.
«Η γερμανική κυβέρνηση θέλει μία ενιαία πολιτική στο προσφυγικό και δεν γίνεται οι Χριστιανοδημοκράτες να ταυτίζονται με τις θέσεις του AfD».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης