Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εποικοδομητική συνάντηση Putin – May στο περιθώριο της συνόδου της G20

Εποικοδομητική συνάντηση Putin – May στο περιθώριο της συνόδου της G20
Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov για τη συνάντηση Putin-May
Την πρώτη τους συνάντηση είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, V. Putin και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 στην Κίνα.
Η συνάντηση αυτή χαρακτηρίστηκε από το Κρεμλίνο «εποικοδομητική και ανοικτή».
Μάλιστα, όπως δήλωσε στους  δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, «η συνομιλία ήταν καλή, εποικοδομητική και ανοικτή», ενώ «ο κ. Putin έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ενδιαφερόμαστε για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεών μας και του διαλόγου σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων θεμάτων».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε (στην εξομάλυνση των σχέσεων) τόσο μακριά, όσοι η βρετανική πλευρά είναι έτοιμη να δεχθεί».
Σημειώνεται ότι οι σχέσεις Βρετανίας- Ρωσίας επιδεινώθηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας πληθώρας υποθέσεων, όπως η βρετανική έρευνα για τον θάνατο στο Λονδίνο το 2006 του πρώην πράκτορα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών FSB.
Υπενθυμίζεται ότι όταν η Theresa May ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Ιούλιο, ο Putin δήλωσε ότι είναι έτοιμος για έναν «εποικοδομητικό διάλογο» μαζί της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης