Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοιγμα επιχειρηματικού τραπεζικού λογαριασμού μέσω selfie καθιέρωσε η HSBC

tags :
Άνοιγμα επιχειρηματικού τραπεζικού λογαριασμού μέσω selfie καθιέρωσε η HSBC
Σχεδόν το ήμισυ όλων των νέων επιχειρηματικών τραπεζικών λογαριασμών της HSBC ανοίγονται πλέον μέσω διαδικτύου, έναντι ποσοστού μόλις 10% το 2013
Το άνοιγμα επιχειρηματικού τραπεζικού λογαριασμού με επιβεβαίωση ταυτοπροσωπίας του κατόχου του μέσω μιας αυτο-φωτογραφίας (selfie), καθιέρωσε η τράπεζα HSBC.
Ειδικότερα, έθεσε σε λειτουργία μια εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, η οποία χρησιμοποιεί ειδικό λογισμικό οπτικής αναγνώρισης των χαρακτηριστικών προσώπου του πελάτη.
Ο πελάτης χρησιμοποιεί στο κινητό του την εφαρμογή για τη λήψη αυτο-φωτογραφίας του (selfie), με τα ψηφιακά δεδομένα της οπτικής του αναγνώρισης να αντιπαραβάλλονται με αυτά σε δημόσιο έγγραφό του που φέρει φωτογραφία, το οποίο ο ίδιος στέλνει ψηφιακά στην τράπεζα, όπως το δίπλωμα αυτοκινήτου ή το διαβατήριό του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNBC, η συγκεκριμένη διαδικασία προορίζεται να απλοποιήσει και να επιταχύνει το άνοιγμα νέου λογαριασμού μέσω της χρήσης κινητής ή ηλεκτρονικής συσκευής και αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη τάση των τραπεζικών πελατών να ανοίγουν λογαριασμούς μέσω διαδικτύου (online).
Σύμφωνα με την HSBC, σχεδόν το ήμισυ όλων των νέων επιχειρηματικών λογαριασμών της τραπέζης ανοίγονται μέσω διαδικτύου, έναντι ποσοστού μόλις 10% το 2013.
Η καινοτομική διαδικασία επιβεβαίωσης της ταυτοπροσωπίας διευκολύνει τον ενδιαφερόμενο πελάτη να ανοίξει τον λογαριασμό του δίχως να επισκεφτεί καθόλου ένα τραπεζικό κατάστημα HSBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης