Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στην Αυστρία – Πρόωρη σύνταξη στον εθνικιστή υποψήφιο Πρόεδρο λόγω ανικανότητας εργασίας

Σάλος στην Αυστρία – Πρόωρη σύνταξη στον εθνικιστή υποψήφιο Πρόεδρο λόγω ανικανότητας εργασίας
Το σχετικό αίτημα του κ.Hofer έγινε δεκτό με αναδρομική ισχύ από την 1η Οκτωβρίου του 2014
Σάλος έχει προκληθεί εδώ και λίγες ώρες στην Αυστρία, μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων του Ιδρύματος Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων σχετικά με τον εθνικιστή  υποψήφιο Πρόεδρο, Norbert Hofer.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έγγραφα, ο υπαρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων (FPO) είχε καταθέσει αίτηση (η οποία και έγινε δεκτή!!) για πρόωρη συνταξιοδότηση, επικαλούμενος «ανικανότητα προς εργασία».
Μάλιστα, το σχετικό αίτημα του κ.Hofer έγινε δεκτό με αναδρομική ισχύ από την 1η Οκτωβρίου του 2014, ενώ απορρίφθηκε η δεύτερη αίτησή του για καταβολή επιδόματος φροντίδας κατ΄ οίκον (!).
Αναφέρεται πως ο υποψήφιος Πρόεδρος εξακολουθεί να είναι δεύτερος αντιπρόεδρος της αυστριακής Βουλής, μεμηνιαίο μικτό μισθό 14.766 ευρώ.
Απαντώντας στη δημοσιοποίηση και τον «μικρό χαμό» που προκλήθηκε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, ο ακροδεξιός υποψήφιος έκανε λόγο για «βρώμικο προεκλογικό αγώνα», ωστόσο τα γεγονότα τον διαψεύδουν…
Μερικές μόνο από τις αιτιολογίες για πρόωρη συνταξιοδότηση του κ. Hofer ήταν ο «σοβαρός τραυματισμός σε ατύχημα πριν από δύο χρόνια», «εγχειρήσεις στο πόδι» και το «ενδεχόμενο ακρωτηριασμού».
Υπενθυμίζεται πως το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας αποφάσισε πριν λίγους μήνες την επανάληψη του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών, μετά από την προσφυγή του FPO.
Το ακροδεξιό κόμμα είχε προσφύγει λίγες ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση, εξαιτίας της οριακής διαφοράς που υπήρξε ανάμεσα στον Hofer και τον Van der Bellen.
Αιτιολογία της ιστορικής απόφασης ήταν οι «παρατυπίες» στο άνοιγμα των επιστολικών ψήφων.
Τις προεδρικές εκλογές είχε κερδίσει ο υποψήφιος των Πρασίνων, με μερικές χιλιάδες ψήφους, 31.000 για την ακρίβεια, διαφορά, από τον ακροδεξιό αντίπαλο του.
Το ποσοστό που κατέλαβαν οι δύο υποψήφιοι στις εκλογές - θρίλερ ήταν 50,3% και 49,7%, έπειτα και από την καταμέτρηση των 700.000 επιστολικών ψήφων.
Ωστόσο, μέχρι την καταμέτρηση των επιστολικών, η διαφορά ήταν πραγματικά ελάχιστη.
Κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης μετά το κλείσιμο της κάλπης, υπήρξε ένα πρωτοφανές κοντράστ συναισθημάτων, καθώς το προβάδισμα εναλλασόταν συνεχώς.
Σημειώνεται πως στην τελευταία δημοσκόπηση (της εφημερίδας «Oesterreich»), ο ακροδεξιός υποψήφιος Πρόεδρος απολάμβανε προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων, 53% έναντι 47%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης