Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον τομέα λογισμικού της Hewlett Packard εξαγοράζει έναντι 7,80 δισ. ευρώ η Micro Focus

Τον τομέα λογισμικού της Hewlett Packard εξαγοράζει έναντι 7,80 δισ. ευρώ η Micro Focus
Η εξαγορά θα επιστρέψει σε βρετανικά χέρια το ενεργητικό της βρετανικής εταιρείας λογισμικού Autonomy, η οποία είχε εξαγοραστεί από την HPE το 2011
Την εξαγορά του μεγαλύτερου μέρους του τομέα λογισμικού (software) της Hewlett Packard Enterprise (HPE) συμφώνησε να εξαγοράσει έναντι 7,80 δισ. ευρώ η Micro Focus International, μια από τις μεγαλύτερες βρετανικές εταιρείες τεχνολογίας με έδρα το Μπέρκσαϊρ.
Αυτό ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, σύμφωνα με τις οποίες η HPE πρόκειται να αποκόψει από το σώμα της εταιρείας (spin off) και να εισφέρει στην Micro Focus τον τομέα λογισμικού της.
Σύμφωνα με την Micro Focus, η συμφωνία αντιπροσωπεύει «μια σπάνια ευκαιρία να αυξηθεί σημαντικά το μέγεθος της εταιρείας», καθώς υπολογίζεται ότι μετά την εξαγορά, ο ετήσιος κύκλος εργασιών της θα ανέρχεται σε περίπου 4 δισ. ευρώ.
Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σε αξία τα τελευταία χρόνια από βρετανική εταιρεία και πρόκειται να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λογισμικού υποδομής (infrastructure software) στον πλανήτη.
Η εξαγορά θα επιτρέψει στη Micro Focus να επεκτείνει τα κέρδη της από τη διαχείριση παλαιότερου λογισμικού.
Οι πελάτες της Micro Focus - περιλαμβανομένων τραπεζών και αεροπορικών εταιρειών - ζητούν από την εταιρεία να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των υπολογιστών που χρησιμοποιούν, π.χ. για τη διαχείριση ψηφιακών δεδομένων, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερες δαπάνες σε νέα υπολογιστικά συστήματα.
Η απορρόφηση του τομέα λογισμικού της HP θα οδηγήσει σε απολύσεις, στα επόμενα 2-3 χρόνια.
Η εξαγορά θα επιστρέψει σε βρετανικά χέρια το ενεργητικό της βρετανικής εταιρείας λογισμικού Autonomy, η οποία είχε εξαγοραστεί από την HPE το 2011, αλλά στη συνέχεια η επένδυση διαγράφηκε κατά τρίτα τέταρτα καθώς διαπιστώθηκε κακοδιαχείριση.
Η Micro Focus - της οποίας το ήμισυ του τζίρου παράγεται στις ΗΠΑ για περισσότερο από μία δεκαετία - σχεδιάζει να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης