Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στο πετρέλαιο λόγω βενζίνης και Wall Street - Στα 46,44 δολ. το Brent

Άνοδος στο πετρέλαιο λόγω βενζίνης και Wall Street - Στα 46,44 δολ. το Brent
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η είδηση, ότι η λιβυκή Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου ήρε το καθεστώς «ανωτέρας βίας» (force majeure) σε τρεις λιμένες της χώρας
Άνοδο κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, βάζοντας τέλος στη διήμερη πτώση των τιμών του «μαύρου χρυσού».
Το αργό πετρέλαιο φαίνεται πως ωφελήθηκε από την άνοδο των προθεσμιακών τιμών της βενζίνης κατά 4%, καθώς και από την ενίσχυση των τιμών των μετοχών της Wall Street, αν και σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι τιμές του «μαύρου χρυσού» συνεχίζουν να καταγράφουν αρνητικό πρόσημο μεταβολής, έχοντας απωλέσει σχεδόν το 6% της αξίας τους στο περασμένο διήμερο.
Οι τιμές του αργού πετρελαίου συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν ότι έχουν περιοριστεί στο εύρος μεταξύ 40 και 50 δολαρίων ανά βαρέλι, καθώς όταν υποχωρούν κάτω από τα 45 δολάρια, ακολουθεί ανάκαμψή τους.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η είδηση, ότι η λιβυκή Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου ήρε το καθεστώς «ανωτέρας βίας» (force majeure) σε τρεις λιμένες της χώρας, γεγονός που σημαίνει ότι περισσότερο πετρέλαιο από τη βορειο-αφρικανική χώρα θα βρει το δρόμο του προς τις διεθνείς αγορές.
Άνοδο 1,29% ή 59 σεντς κατέγραψε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου Νοεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να ενισχυθεί στα 46,44 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας ανέλθει ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 47,00 δολάρια.
Μικρότερα κέρδη 0,48% ή 21 σεντς παρουσίασε η τιμή του future Οκτωβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ανέλθει στα 43,79 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 43,26 και 44,34 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Λόγω των απωλειών των τελευταίων ημερών, η τιμή του Brent έχει περιορίσει σε 6,21% τα κέρδη της από την αρχή του 2016, ενώ η τιμή του WTI καταγράφει μικρή αντίστοιχη άνοδο 2,15%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης