Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kern (καγκελάριος Αυστρίας): Η Ελλάδα θα δεχθεί μεγαλύτερη πίεση στο προσφυγικό – Πρέπει να βοηθήσουμε

Kern (καγκελάριος Αυστρίας): Η Ελλάδα θα δεχθεί μεγαλύτερη πίεση στο προσφυγικό – Πρέπει να βοηθήσουμε
Αύριο στη Βιέννη η μίνι Σύνοδος για το προσφυγικό, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
Την θέση ότι το επόμενο διάστημα η Ελλάδα αναμένεται να δεχθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο προσφυγικό διατυπώνει ο καγκελάριος της Αυστρίας, Christian Kern, ο οποίος σημειώνει την ανάγκη τα κράτη μέλη της ΕΕ να συνδράμουν την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα είναι ακόμη σε θέση να ανταπεξέρχεται στο προσφυγικό.
Όμως η πίεση θα γίνει μεγαλύτερη και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη και να δούμε πώς θα βοηθήσουμε» υπογραμμίζει σε δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ο καγκελάριος της Αυστρίας.
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται μόλις μια ημέρα πριν από τη μίνι Σύνοδο Κορυφής με τίτλο «Μετανάστευση κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων» που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 24/9 παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλου και των πρωθυπουργών Σλοβενίας, Κροατίας, Σερβίας, Αλβανίας, Ουγγαρίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ.
«Στη Σύνοδο θα καταβληθεί προσπάθεια για επιτάχυνση της διαδικασίας αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα πρέπει από κοινού να καθοριστεί το πώς θα πρέπει να πραγματοποιείται η αυστηρή διασφάλιση των συνόρων, και αυτό όχι μόνον στην Ελλάδα.
Έπειτα πρέπει να συζητήσουμε το πώς χειριζόμαστε την κατάσταση προ των πυλών της Ευρώπης, καθώς έχουμε ευθύνη για τους ανθρώπους που έρχονται και οι οποίοι είναι άνθρωποι και όχι μόνον κάποιοι αριθμοί, άνθρωποι με ανησυχίες και φόβους» είπε ο καγκελάριος της Αυστρίας, αναφέροντας πως «στόχος του θα ήταν επίσης, μία ακριβής έκθεση ως προς τι συμβαίνει σε επί μέρους τμήματα των συνόρων και ποιο είδος υποστήριξης απαιτείται εκεί, ενώ σε μία δεύτερη φάση πρέπει να συζητηθεί το πώς μπορούν να βοηθηθούν οι χώρες οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα, και φυσικά η Ελλάδα».
«Το πρόβλημα της Ευρώπης με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό δεν θα έχει λυθεί αυτό το φθινόπωρο ούτε και το 2017 και θα πρέπει αυτό το πρόβλημα να εξεταστεί πλήρως στη βάση του, διότι διαφορετικά κανείς θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα πίσω του, και αυτό επιβεβαιώθηκε στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ» είπε ο καγκελάριος της Αυστρίας, τονίζοντας ότι έως τώρα έχουν γίνει πολύ λίγα και πολύ αργά.
Ο Kern υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συζητηθεί το πώς θα διαρθρωθεί η βοήθεια επί τόπου, στις χώρες προέλευσης των προσφύγων και των μεταναστών, όπως επίσης θα πρέπει να βρεθούν επιπλέον εταίροι στο πρότυπο της συμφωνίας με την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης