Τελευταία Νέα
Διεθνή

Osborne (Πρώην ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η χώρα δεν ψήφισε υπέρ ενός «σκληρού Brexit»

Osborne (Πρώην ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η χώρα δεν ψήφισε υπέρ ενός «σκληρού Brexit»
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι το ενδεχόμενο η τωρινή κυβέρνηση να δεχθεί την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών εντός της χώρας φαντάζει ως απίθανό
Την πλήρη αντίθεσή του απέναντι σε ένα «σκληρό Brexit» εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, George Osborne, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (23/9) από τις ΗΠΑ, όπου και βρίσκεται, καλώντας παράλληλα την πρωθυπουργό της χώρας, Theresa May, να διαπραγματευτεί με την «κοντινότερη δυνατή σχέση» με την ΕΕ.
Συγκεκριμένα, ο Osborne επέκρινε τους «αφελείς» πολιτικούς, οι οποίοι, όπως λέει και ο ίδιος, χρησιμοποίησαν τη «λανθασμένη λογική» ότι το Brexit θα μπορούσε να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη χώρα.
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι το ενδεχόμενο η τωρινή κυβέρνηση να δεχθεί την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών εντός της χώρας φαντάζει ως απίθανό, καθώς «αυτό ήταν ξεκάθαρα ένα από τα θέματα που τέθηκε κατά το δημοψήφισμα».
«Το Brexit ήταν αυτό που κέρδισε την πλειοψηφία, όχι η σκληρή μορφή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Osborne, τονίζοντας παράλληλα ότι η λαϊκή εντολή δεν αφορούσε λιγότερο ελεύθερο εμπόριο ή μία πιο κλειστή οικονομία.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για διμερής σχέση, καθώς η Μεγάλη Βρετανία δε μπορεί να περιμένει να διατηρήσει τα οφέλη της από την ΕΕ χωρίς να υφίσταται καμία από τις δαπάνες ή τις υποχρεώσεις», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να συμβαδίσουν με την «λανθασμένη λογική» ότι η έξοδος από την ΕΕ θα σημαίνει την έξοδο από όλες τις μορφές ευρωπαϊκής συνεργασίας, καθώς και απομόνωση από τη συνεργασία στον πραγματικό κόσμο.
Παράλληλα, ο Osborne τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο» η ΕΕ να είναι σε θέση να διεξάγει σοβαρές διαπραγματεύσεις μέχρι το αντίστοιχο διάστημα του επόμενου έτους, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη καθυστέρηση που χει ήδη επέλθει αναφορικά με το ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης