Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Προβάδισμα 4% της Clinton 41% έναντι του Trump 37%

Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Προβάδισμα 4% της Clinton 41% έναντι του Trump 37%
Μεταξύ του συνόλου των τεσσάρων διεκδικητών της προεδρίας, στη δημοσκόπηση η Clinton λαμβάνει την προτίμηση του 39% των συμμετεχόντων, έναντι 37% του Trump, 7% του Garry Johnson και 2% της Jill Stein
Προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων εμφανίζεται να διατηρεί η προεδρική υποψήφια του κόμματος των Δημοκρατικών, Hillary Clinton έναντι του βασικού της αντιπάλου προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, στην τελευταία εθνική δημοσκόπηση Reuters/Ipsos που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση - που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 22 Σεπτεμβρίου 2016 - το 41% των πιθανών ψηφοφόρων υποστηρίζουν την Clinton, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 37% για τον Trump.
Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις του 2016, η Clinton εμφανίζεται να προηγείται του Trump, όμως από το πέρας των εθνικών συνεδρίων των δύο μεγάλων κομμάτων των ΗΠΑ στο τέλος του Ιουλίου 2016 - στα οποία έλαβαν το επίσημο χρίσμα τους οι δύο υποψήφιοι - το προβάδισμα της Clinton μειώνεται με σταθερό ρυθμό.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα, ότι περίπου 22% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δεν υποστηρίζουν κανέναν από τους δύο βασικούς διεκδικητές της προεδρίας των ΗΠΑ, ποσοστό διπλάσιο του αντίστοιχου την ίδια περίοδο στις προεδρικές εκλογές του 2012 μεταξύ Barack Obama (Δημοκρατικός) και Mitt Romney (Ρεπουμπλικάνος).
Απομένουν μόλις έξι εβδομάδες μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου 2016 και την ερχόμενη Δευτέρα 26/9 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη - από τρεις - κατά μέτωπο αντιπαράθεση (debate) των Clinton και Trump στο πανεπιστήμιο Hofstra του Χέμπστεντ της Νέας Υόρκης.
Περισσότεροι από 100 εκατ. Αμερικάνοι αναμένεται να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά την αντιπαράθεση των δύο βασικών διεκδικητών της προεδρίας των ΗΠΑ σε καίρια ζητήματα των πολιτικών τους επιδιώξεων.
Μεταξύ του συνόλου των τεσσάρων διεκδικητών της προεδρίας, στη δημοσκόπηση η Clinton λαμβάνει την προτίμηση του 39% των συμμετεχόντων, έναντι 37% του Trump, 7% του Garry Johnson και 2% της Jill Stein.
Το περιθώριο στατιστικού λάθους της δημοσκόπησης προσδιορίστηκε σε 3 ποσοστιαίες μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης