Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: H Γαλλία πούλησε 36 μαχητικά αεροσκάφη Rafale στην Ινδία έναντι 8 δισ. ευρώ

Liberation: H Γαλλία πούλησε 36 μαχητικά αεροσκάφη Rafale στην Ινδία έναντι 8 δισ. ευρώ
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας
Η Γαλλία και η Ινδία υπέγραψαν την πώληση 36 μαχητικών αεροσκαφών Rafale στο Νέο Δελχί έναντι 8 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει η Liberation.
Πρόκειται για την πιο ακριβή συναλλαγή της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας.
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Yves Le Drian και ο Ινδός ομόλογός του Manohar Parrikar είχαν μία πολύ θερμή χειραψία.
Υπήρξαν και χειροκροτήματα όταν η γαλλική αντιπροσωπία υπέγραψε τη συμφωνία.
Ευτυχισμένος ήταν και ο πρόεδρος Francois Hollande που έκανε λόγο για μία συμφωνία η οποία συστήνει ξανά την ποιοτική γαλλική αεροναυπηγική βιομηχανία.
Η συμφωνία που είναι 10 χιλιάδων σελίδων έβαλε τέλος σε ένα σίριαλ με πολλές ανατροπές εδώ και μία δεκαετία.
Ουσιαστικά όλα είχαν τελειώσει από τον Απρίλιο του 2015 όταν ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi σε μία επίσκεψή του στο Παρίσι είχε ανακοινώσει τη βούλησή του να αγοράσει 36 Rafale έτοιμα να πετάξουν.
Αυτό το αίτημα ενταφίασε έναν προηγούμενο διαγωνισμό για 125 αεροσκάφη, για τον οποίον γίνονταν διαπραγματεύσεις με την Ινδία από το 2012, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Η άφιξη αυτών των μαχητικών γαλλικών αεροσκαφών θα ανανεώσει την πολεμική αεροπορία της Ινδίας που αυτή τη στιγμή έχει εξοπλισμό ανεπαρκή και γερασμένο.
Εκτός από την διαχρονική έχθρα με το Πακιστάν, η Ινδία έχει να αντιμετωπίσει πλέον και την Κίνα που προσβλέπει στην επιβεβαίωση της κυριαρχίας της στην ασιατική ήπειρο.
Η ινδική αγορά είναι μία νέα επιτυχία για τα Rafale που καταγράφουν τις πιο μεγάλες εξαγωγές, αφού μετά από μία δύσκολη αρχή στον συγκεκριμένο τομέα, τα γαλλικά μαχητικά "προσγειώθηκαν" το 2015 στο Κατάρ και την Αίγυπτο.
Οι δύο χώρες αγόρασαν από 24 Rafale έκαστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης