Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη λιτότητα και την ανισότητα αποδίδει την ψήφο στο Brexit η πρωθυπουργός της Σκωτίας

Στη λιτότητα και την ανισότητα αποδίδει την ψήφο στο Brexit η πρωθυπουργός της Σκωτίας
«Είμαι πολύ περήφανη για το γεγονός ότι η Σκωτία ψήφισε υπέρ στο να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση»
Στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποδίδει την επιλογή των Βρετανών να αφήσουν το μπλοκ η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon.
Μιλώντας σε συνέδριο, η αριστερή εθνικίστρια πολιτικός επισήμανε επίσης πως σημαντικότατο ρόλο έπαιξε και η ολοένα αυξανόμενη κοινωνική ανισότητα ανάμεσα στους πολίτες της Ένωσης.
Μάλιστα, παρότρυνε τον νυν υπουργό Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Philip Hammond, να λάβει μέτρα για την πιο δίκαια κατανομή των ωφελειών που προκύπτουν από την ανάπτυξη και την παγκοσμιοποίηση.
Οι δηλώσεις της πρωθυπουργού έρχονται με αφορμή την περικοπή στις δημόσιες δαπάνες που προωθεί από τις αρχές του έτους η βρετανική κυβέρνηση, το οποίο σχεδιάστηκε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, George Osborne, με σκοπό την μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό.
«Είμαι πολύ περήφανη για το γεγονός ότι η Σκωτία ψήφισε υπέρ στο να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση (62%), αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι ένα εκατομμύριο πολίτες στη χώρα ψήφισαν να φύγει.
Νομίζουν ότι η Ε.Ε. δεν τους ωφέλησε.
Δεν βλέπουν τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από το ελεύθερο εμπόριο και την ελεύθερη διακίνηση πολιτών», υποστήριξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης