Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Bundestag για ανάκριση ο Draghi – Θα δώσει εξηγήσεις για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ

tags :
Στη Bundestag για ανάκριση ο Draghi – Θα δώσει εξηγήσεις για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ
Η ομιλία του Draghi θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών
Στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Bundestag θα μιλήσει (στις 14:30 ώρα Ελλάδας) ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει στις ερωτήσεις αλλά και στην ανησυχία των Γερμανών βουλευτών για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.
Η απόφαση του Draghi να ακολουθήσει μια πιο επιθετική πολιτική η ΕΚΤ, μειώνοντας τα επιτόκια και τροφοδοτώντας την αγορά με πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ μέσω της αγοράς περιουσιακών στοιχείων, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου πολλοί υποστηρίζουν πως η νομισματική πολιτική έχει φτάσει στα όρια της.
Σε δηλώσεις του ο Γερμανός πρόεδρος της Επιτροπής έδωσε το «κλίμα» που θα συναντήσει ο Draghi, αναφέροντας πως ο τραπεζίτης θα πρέπει να αναμένει μια ειλικρινή συζήτηση.
«Είμαστε κοινοβουλευτικοί, όχι διπλωμάτες.
Ασφαλώς και θα υπάρξουν ερωτήσεις κρίσεως, αλλά ο Draghi μπορεί να τα βγάλει πέρα» ανέφερε μιλώντας στο Reuters ο Gunther Krichbaum, προσθέτοντας ότι οι βουλευτές θα τον ρωτήσουν για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Τράπεζας και την υγεία του τραπεζικού τομέα της Ιταλίας.
Ο Krichbaum υποστήριξε ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ μοιάζει περισσότερο με μια αόρατη δανειακή διάσωση για τα χρεωμένα κράτη της νότιας Ευρώπης, αναφέροντας ότι ποτέ δεν εξουσιοδοτήθηκε για αυτό από τα κοινοβούλια των χωρών-μελών.
«Η ΕΚΤ είναι, ασφαλώς, ανεξάρτητη.
Αλλά με την παρούσα νομισματική πολιτική της, η ΕΚΤ υπό τον Ντράγκι οδεύει ενεργά στα άκρα της εξουσιοδότησής της» υποστήριξε ο Krichbaum.
Την ομιλία του Draghi δεν πρόκειται να παρακολουθήσει ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης