Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schelling (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Η Deutsche Bank δεν είναι η Lehman Brothers της Ευρώπης

Schelling (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Η Deutsche Bank δεν είναι η Lehman Brothers της Ευρώπης
Η Deutsche Bank δε θα είναι θέμα συζήτησης στο ερχόμενο Eurogroup
Τα προβλήματα της Deutsche Bank δεν είναι «μια στιγμή Lehman Brothers» για την Ευρώπη, υποστήριξε σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Hans Joerg Schelling, αν και προειδοποίησε ότι οι τράπεζες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν μια ευρύτερη κρίση κερδοφορίας.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Schelling, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, τονίζοντας «μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση δεν έχουμε δουλέψει πάνω στα τραπεζικά ζητήματα όσο θα έπρεπε και οι τράπεζες αντιμετωπίζουν κρίση κερδοφορίας».
«Ο λόγος του κόστους ως προς τα κέρδη είναι πολύ υψηλός, τα περιθώρια δεν είναι καλά, λόγω της δραματικής κατάστασης με τα επιτόκια - οι τράπεζες πρέπει να διαχειριστούν αυτά τα προβλήματα και να αναδιοργανωθούν», υπογράμμισε ο αυστριακός υπουργός.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως η Deutsche Bank δε θα είναι θέμα συζήτησης στο ερχόμενο Eurogroup, ωστόσο υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει προσεχτικός χειρισμός του ζητήματος, καθώς «κανείς δεν ανέμενε ότι η κατάρρευση της μεσαίου μεγέθους Lehman Brothers θα πυροδοτούσε τέτοια καταστροφική χιονοστιβάδα».
Σύμφωνα με τον Schelling το φαινόμενο αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί, καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν όλα τα μέσα για τη σταθεροποίηση των αγορών.
Σε σύμπνοια απόψεων με τον Mario Draghi, διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Schelling υποστήριξε πως οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να διαδραματίσουν ισχυρότερο ρόλο στη στήριξη της ανάκαμψης της Ευρωζώνης.
«Πρέπει να θυμόμαστε πως η νομισματική πολιτική από μόνη της δε μπορεί να πετύχει τους στόχους που έχουμε θέσει», είπε.
«Η δημοσιονομική πολιτική είναι ένα πρόσθετο εργαλείο και θα πρέπει να συνδυάζουμε αυτά τα δυο», συνέχισε, παραδεχόμενος πως αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, διότι υπάρχουν «πολλές ιερές αγελάδες για τα κράτη-μέλη που κανείς δε θέλει να θυσιάσει».
Ωστόσο, υπογράμμισε ο ίδιος, κάποια στιγμή η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει ποιον δρόμο θέλει να ακολουθήσει».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης