Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Σε διαθεσιμότητα 540 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού λόγω «υποστήριξης του Gulen»

Τουρκία: Σε διαθεσιμότητα 540 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού λόγω «υποστήριξης του Gulen»
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι νέες απομακρύνσεις περιλαμβάνουν μέλη του ναυτικού και της αεροπορίας
Περισσότερα από 500 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την Τετάρτη (5/10) το βράδυ στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, λόγω υποψίας για στήριξη και συμμετοχή στον κίνημα του κληρικού Fethullah Gulen.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου, οι νέες απομακρύνσεις αφορούν συνολικά 540 μέλη του ναυτικού και της αεροπορίας, ενώ άγνωστη είναι η ακριβής ημερομηνία που έλαβε χώρα το περιστατικό.
Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα συνολικά 3.699 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας, οι οποίοι εφόσον κριθούν ένοχοι για συμμετοχή ή υποστήριξη του κινήματος Gulen, αναμένεται να απομακρυνθούν οριστικά.
Από την ημέρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, η τουρκική κυβέρνηση έχει προβεί σε ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να απομακρύνει και να τιμωρήσει οποιοδήποτε άτομο έχει σχέση με τον Gulen, ο οποίος θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης