Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAI (think tank): Τουλάχιστον 80.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν στη Βρετανία από ένα «σκληρό» Brexit

FAI (think tank): Τουλάχιστον 80.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν στη Βρετανία από ένα «σκληρό» Brexit
Εκτιμάται πως οι Βρετανοί πολίτες μπορεί να χάνουν έως και 2.000 ευρώ το χρόνο, ενώ το συνολικό ΑΕΠ θα μειωθεί έως και 5% σε ορίζοντα 10ετίας
Σε μία δυσοίωνη πρόβλεψη για τις συνέπειες που θα έχει ένα «σκληρό» (hard) Brexit προχωρά το think tank «Fraser of Allander Institute» (FAI).
Ειδικότερα, όπως εκτιμά το ινστιτούτο, ένα «διαζύγιο» μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο δεν θα έχει συμβιβαστικούς όρους, κυρίως για τη Βρετανία, θα κοστίσει έως και 80.000 θέσεις στο νησί.
Μάλιστα, εκτός από τον πολύ μεγάλο αριθμό των χαμένων θέσεων εργασίας, εκτιμάται πως οι Βρετανοί πολίτες μπορεί να χάνουν έως και 2.000 ευρώ το χρόνο, ενώ το συνολικό ΑΕΠ θα μειωθεί έως και 5% σε ορίζοντα 10ετίας.
Σε ό,τι αφορά τη Σκωτία, –η παρουσίαση των στοιχειών από το FAI έγινε στο σκωτσέζικο Κοινοβούλιο– το «σκληρό» Brexit αναμένεται να την επηρεάσει επίσης αρνητικά, καθώς εκτός από την πτώση 5 δισ. στερλινών στο ΑΕΠ της την επόμενη 10ετία, έως και 30.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν τη δουλειά τους.
Επίσης, οι μισθοί των εργαζομένων θα υποχωρήσουν κατά περίπου 3-4% ή 800 με 1.200 στερλίνες το χρόνο.
Σημειώνεται πως το 62% των πολιτών της Σκωτίας ψήφισαν κατά του Brexit στις 23 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης