Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Εξετάζει επιλογές για κεφαλαιακή ενίσχυση - Ανεπίσημες επαφές με τράπεζες των ΗΠΑ

tags :
Deutsche Bank: Εξετάζει επιλογές για κεφαλαιακή ενίσχυση - Ανεπίσημες επαφές με τράπεζες των ΗΠΑ
Οι κορυφαίες τράπεζες της Wall Street έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στη διάθεση μετοχών, με στόχο να αντλήσουν περίπου 5 δισ. ευρώ, εφόσον χρειαστεί
Τις επιλογές της για την άντληση κεφαλαίων βολιδοσκοπεί η Deutsche Bank, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη ανεπίσημες συνομιλίες της γερμανικής τράπεζες με μεγάλες τράπεζες της Wall Street, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Όπως αναφέρουν οι πηγές που επικαλείται το Bloomberg, υψηλόβαθμοι σύμβουλοι σε εταιρείες της Wall Street συνομιλούν με αντιπροσώπους της γερμανικής τράπεζας, σχετικά με τις προτάσεις για την άντληση κεφαλαίων.
Στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνεται , μεταξύ άλλων, η πώληση μετοχών και η διάθεση περιουσιακών στοιχείων, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με τον σχεδιασμό προς το παρόν να παραμένει ιδιωτικός.
Εκπρόσωπος της Deutsche Bank με τον οποίο επικοινώνησε το Bloomberg, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Οι κορυφαίες τράπεζες της Wall Street έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στη διάθεση μετοχών, με στόχο να αντλήσουν περίπου 5 δισ. ευρώ, εφόσον χρειαστεί.
Πρόκειται για το μέγιστο ποσό που μπορεί να διαθέσει η Deutsche Bank χωρίς να χρειάζεται η έγκριση των μετόχων.
Επίσης η τράπεζα μπορεί να ζητήσει την έγκριση των μετόχων για να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια.
Η Deutsche Bank εξετάζει αν θα προχωρήσει στη διάθερση των μετοχών μόλις καταλήξει σε διακανονισμό με το \υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σημειώνει το Bloomberg.
Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις και η τράπεζα ενδεχομένως να αποφασίσει να μην προχωρήσει τελικά σε αύξηση κεφαλαίου.
Η απόφαση θα ληφθεί κατά κύριο λόγο σε συνάρτηση με το πρόστιμο που θα τις επιβληθεί τελικά από τις αμερικανικές αρχές.
Το Bloomberg εκτιμά ότι το πρόστιμο θα κυμανθεί μεεταξύ 4 δισ. και 8 δισ. δολ.
Οι JPMorgan Chase, Goldman Sachs Morgan Stanley και Bank of America είναι οι κορυφαίοι σύμβουλοι στις αυξήσεις κεφαλαίου για το 2016 παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Επίσης, σημειώνει το δημοσίευμα, κάποιοι τραπεζίτες προσφέρουν δημόσια στήριξη στην Deutsche Bank.
Όπως για παράδειγμα ο CEO της JPMorgan, Jamie Dimon, ο οποίος δήλωσε στο CNBC ότι η γερμανική τράπεζα είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματά της. 
Ο CEO της Deutsche Bank, John Cryan, δήλωσε πρόσφατα στην εφημερίδα Bild ότι η τράπεζα δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.
Ωστόσο σύμφωνα με το Bloomberg, βρίσκονται σε εξέλιξη ανεπίσημες συνομιλίες με anchor investors (μακροπρόθεσμους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων παλαιών και νέων μετόχων), προκειμένου να στηρίξουν ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου.
Τον Σεπτέμβριο οι μετοχές της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν σε χαμηλό μήνα.
 
www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης