Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (BP CEO): Η αγορά πετρελαίου βρίσκεται πλέον σε ισορροπία

Dudley (BP CEO): Η αγορά πετρελαίου βρίσκεται πλέον σε ισορροπία
Μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη, ο Dudley ανέφερε ότι η τρέχουσα τιμή του πετρελαίου δίνει στους επενδυτές περισσότερο χώρο να αναπνεύσουνε
Την εκτίμησή του ότι η αγορά πετρελαίου βρίσκεται πλέον κατά κύριο λόγο «σε ισορροπία» εξέφρασε σήμερα (10/10) ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP, Bob Dudley, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο δίκτυο CNBC, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα, ο CEO της BP δήλωσε πως «η αγορά πετρελαίου βρίσκεται πλέον λίγο πολύ σε ισορροπία», τονίζοντας πως η τρέχουσα τιμή του μαύρου χρυσού δίνει στους επενδυτές περισσότερο χώρο να αναπνεύσουνε.
«Βλέπουμε ότι υπάρχει ισορροπία, εντός των ορίων του μισού εκατομμυρίου βαρελιών είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω», σημείωσε ο Dudley, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα αποθέματα πετρελαίου παραμένουν τόσο υψηλά, που μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος ώστε να αντιστραφεί η ευρύτερη ψυχολογία της αγοράς.
Παράλληλα, ο CEO της πετρελαϊκής εταιρίας αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις του για το πώς θα κινηθούν οι τιμές του μαύρου χρυσού κατά το επόμενο έτος, βλέποντας πλέον το πετρέλαιο να κινείται προς τα 53 δολάρια ανά βαρέλι, έναντι 60 δολαρίων ανά βαρέλι που ήταν οι προηγούμενες εκτιμήσεις.
«Θα εργαστούμε σκληρά για να καταστήσουμε βιώσιμη την κατάσταση, ώστε να μη χρειάζεται να βασιζόμαστε στις διακυμάνσεις των τιμών, οι οποίες δεν είναι υγιείς για τις βιομηχανίες, τους καταναλωτές και τις αγορές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dudley.
Αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ στην Αλγερία, τόνισε τη σημασία του γεγονός ότι χώρες οι οποίες «παραδοσιακά δεν έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους» έδειξαν αλληλοκατανόηση και προχώρησαν σε συμφωνία.
Παράλληλα, αναφέρθηκε με θετικά σχόλια και στην περίπτωση της Ρωσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν και τρέχει με γοργούς ρυθμούς» είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι λαμβάνει μέρος στις συνομιλίες για το πάγωμα της παραγωγής.
Να σημειώσουμε ότι η συμφωνία των μελών του ΟΠΕΚ για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης