Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τη μείωση παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τη μείωση παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ
Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η εποχής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου δε θα έρθει στο τέλος της στο εγγύς μέλλον
Στο γεγονός ότι η Ρωσία αναμένεται να στηρίξει και να συμμετάσχει στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση παραγωγής πετρελαίου αναφέρθηκε σήμερα (10/10) ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια του Διεθνούς Ενεργειακού Συνεδρίου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος, «στηρίζουμε την πρόσφατη πρωτοβουλία του ΟΠΕΚ να καθορίσει τα όρια της παραγωγής πετρελαίου», προσθέτοντας ότι ευελπιστεί πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Οργανισμού το Νοέμβριο θα υλοποιηθεί η εν λόγω συμφωνία, στέλνοντας ένα θετικό μήνυμα στις αγορές και τους επενδυτές.
Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η εποχής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου δε θα έρθει στο τέλος της στο εγγύς μέλλον, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε όλους τους αναλυτές που εκτιμούν ότι η περίοδος κυριαρχίας του μαύρου χρυσού βρίσκεται στη δύση της.
«Η ζήτηση παραδοσιακών πηγών ενέργειας δεν υποστηρίζεται μόνο σε χώρες που έχουν υπόβαθρο μηχανοκίνησης και ηλεκτροδότησης, όπως την Κίνα και την Ινδία, αλλά και σε χώρες με πιο σύνθετο και βιομηχανικό υπόβαθρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Putin, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε ποικίλους τομείς του παγκοσμίου στερεώματος.
Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, τόνισε ότι παρά το γεγονός πως η χώρα στηρίζει την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, θα ήταν προτιμότερο για την ίδια να προχωρήσει σε πάγωμα των εξαγωγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης