Τελευταία Νέα
Διεθνή

OPEC: 6 μήνες θα διαρκέσει αρχικά η μείωση παραγωγής πετρελαίου της συμφωνίας του Αλγερίου

OPEC: 6 μήνες θα διαρκέσει αρχικά η μείωση παραγωγής πετρελαίου της συμφωνίας του Αλγερίου
Στην πλειονότητά τους οι χώρες εντός και εκτός OPEC (όσες εκ των τελευταίων συμμετάσχουν στη μείωση του OPEC), στοχεύουν σε μια πρώτη εφαρμογή της μείωσης πετρελαϊκής παραγωγής για έξι μήνες
Έξι μήνες αναμένεται να διαρκέσει σε πρώτη φάση η μείωση της παραγωγής πετρελαίου που συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα οι χώρες-μέλη του πετρελαϊκού καρτέλ OPEC στο Αλγέρι, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Mohammed Barkindo.
Μετά το πέρας των αρχικών έξι μηνών εφαρμογής της συντονισμένης μείωσης - η οποία έχει μοναδικό στόχο την τεχνητή αύξηση των τιμών του πετρελαίου - θα αξιολογηθεί η συμφωνία και η αποτελεσματικότητά της.
Όπως υποστήριξε ο Barkindo, στην πλειονότητά τους οι χώρες εντός και εκτός OPEC (όσες εκ των τελευταίων συμμετάσχουν στη μείωση του OPEC), στοχεύουν σε μια πρώτη εφαρμογή της μείωσης πετρελαϊκής παραγωγής για έξι μήνες.
Η συμφωνία του Αλγερίου θα εφαρμοστεί οπωσδήποτε μετά τον Νοέμβριο του 2016, αφού πρώτα κατανεμηθούν οι μειώσεις παραγωγής ανά χώρα-μέλος του καρτέλ στην επόμενη προγραμματισμένη σύνοδο του OPEC στη Βιέννη τον επόμενο μήνα.
Η Ρωσία - δια στόματος του προέδρου της, Vladimir Putin - έχει δηλώσει την ετοιμότητα και διαθεσιμότητά της να συμμετάσχει σε «πάγωμα», ακόμα και σε μείωση της πετρελαϊκής της παραγωγής σε συντονισμό με τον OPEC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης