Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανός ΥΠΕΣ: Οι πρόσφυγες που διασώζονται στη Μεσόγειο πρέπει να στέλνονται πίσω στην Αφρική

Γερμανός ΥΠΕΣ: Οι πρόσφυγες που διασώζονται στη Μεσόγειο πρέπει να στέλνονται πίσω στην Αφρική
«Εκεί θα διασφαλίζεται η ανάγκη τους για ασφάλεια και θα δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό επανεγκατάστασης στην Ευρώπη»
Την πεποίθηση του πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα της Μεσογείου «θα έπρεπε να στέλνονται πίσω στη Βόρεια Αφρική» εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Thomas de Maiziere.
Όπως τόνισε ο κ.de Maiziere, κατά τη διάρκεια της σημερινής (13/10) Συνόδου με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο, όσοι σώζονται στη Μεσόγειο θα πρέπει να μεταφέρονται σε ασφαλείς καταυλισμούς στη Βόρεια Αφρική, από όπου θα λαμβάνει χώρα όλη η διαδικασία για την ενδεχόμενη είσοδο τους στην Ευρώπη.
«Εκεί θα διασφαλίζεται η ανάγκη τους για ασφάλεια και θα δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό επανεγκατάστασης στην Ευρώπη, με γενναιόδωρες ποσοστώσεις, ώστε να μοιράζονται δίκαια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.
Όμως, οι άνθρωποι που θεωρούνται οικονομικοί μετανάστες θα πρέπει να επιστρέφουν στη χώρα καταγωγής τους», εξήγησε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Στο πλαίσιο της σημερινής Συνόδου οι Ευρωπαίοι υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν τις συνθήκες που επιθυμεί να υπογράψει η Ε.Ε. με τις αφρικανικές χώρες για την ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, μεταξύ αυτών των χωρών ο Νίγηρας, τη Νιγηρία, η Αιθιοπία, το Μαλί και η Σενεγάλη.
«Η συμφωνία που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2016 μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας αποτελεί κατά τη γνώμη μου πρότυπο», σχολίασε ο κ.de Maiziere.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης