Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές απώλειες για τη Wall Street, λόγω της ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία

Ισχυρές απώλειες για τη Wall Street, λόγω της ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία
Τα στοιχεία για την κινεζική, εμπορική δραστηριότητα επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα
Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στην εκκίνηση της συνεδρίασης στη Wall Street, με την ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία και τις νομισματικές εξελίξεις να επανέρχεται στο προσκήνιο.
Τα στοιχεία για την κινεζική, εμπορική δραστηριότητα, που δόθηκαν το πρωί στη δημοσιότητα, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα γύρω από τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα.
Πιο συγκεκριμένα, χειρότερη του αναμενόμενου ήταν η πτώση που καταγράφηκε στις εξαγωγές της Κίνας, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο του 2016, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη αδυναμία της παγκόσμια ζήτησης, η οποία ασκεί πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.
Οι εξαγωγές σημείωσαν πτώση της τάξεως του -10%, σηματοδοτώντας την έκτη συνεχόμενη πτώση, την ίδια στιγμή μάλιστα που το σύνολο των οικονομολόγων ανέμεναν η πτώση να περιοριστεί στο -3,2%.
Τον ίδιο μήνα οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 1,9%.
«Το αδύναμο παγκόσμιο εμπόριο δε θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν, αλλά σίγουρα σήμερα υπερτονίστηκε», ανέφερε ο Peter Boockvar, αναλυτή της εταιρείας The Lindsey Group.
Σύμφωνα με τον Peter Cardillo, αναλυτή της First Standard Financial, τα νέα στοιχεία μειώνουν τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου από τη Fed στο άμεσο μέλλον.
Στα της συνεδρίασης, πτώση 0,71% ή 127,99 μονάδες καταγράφει περί τις 16:48 ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, υποχωρώντας στις 18.016,21 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει το 0,90% της αξίας του, στις 5.191,93 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 2.121,66 μονάδες, με απώλειες 0,82%.



Στα οικονομικά νέα...

Αμετάβλητες παρέμειναν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα (13/10) το Υπουργείο Εργασίας της χώρας, δείγμα της σταθερότητας που επιδεικνύει η αμερικανική οικονομία το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιώντας μία δυναμική ανάκαμψη.
Συγκεκριμένα, για την εβδομάδα 2 με 8 Οκτωβρίου, οι νέες αιτήσεις παρέμειναν αμετάβλητες στις 246.000, μένοντας κάτω από το όριο των 270.000 για 15η συνεχόμενη εβδομάδα, ένα επίτευγμα που είχε να πραγματοποιηθεί από την εποχή της διακυβέρνησης Nixon, κατά τη δεκαετία του 1970.
Παράλληλα, ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων μειώθηκε κατά 3.500, στις 249.250 συνολικά, με το εν λόγω ποσοστό να είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από το 1973.
Να σημειώσουμε ότι οικονομολόγοι του Marketwatch προέβλεπαν οι νέες αιτήσεις να αγγίξουν τις 252.000, με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ωστόσο να τους διαψεύδουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης