Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 189 δικαστές και εισαγγελείς εξέδωσε η κυβέρνηση

Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 189 δικαστές και εισαγγελείς εξέδωσε η κυβέρνηση
Τα εν λόγω μέλη των δικαστικών αρχών θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή και στήριξη του κινήματος Gulen.
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται για ακόμα μία μέρα το πογκρόμ της τουρκικής κυβέρνησης, αναφορικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, καθώς σήμερα (14/10) εκδόθηκαν συνολικά 189 εντάλματα σύλληψης για δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή και στήριξη του κινήματος Gulen, το οποίο εκτιμάται ότι κρύβεται πίσω από το πραξικόπημα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν τα μέσα της γειτονικής χώρας, τα εν λόγω μέλη των δικαστικών αρχών, 30 εκ των οποίων βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, είχαν προηγουμένως καθαιρεθεί από τα αξιώματά τους, ενώ η αστυνομία ήδη διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Να σημειώσουμε ότι αφορμή για τους νέους κύκλους συλλήψεων αποτελεί η εφαρμογή μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα, ByLock, την οποία χρησιμοποιούσε μεγάλος αριθμός ατόμων που σχετίζεται με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί την οργάνωση του κληρικού Fethullah Gulen, ότι οργάνωσε και εκτέλεσε το πραξικόπημα, γεγονός που έχει προκαλέσει τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Άγκυρας προς την Ουάσινγκτον για την έκδοση του ιεροκήρυκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης