Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Deutsche Bank ετοιμάζεται για ακόμα 10.000 απολύσεις

Reuters: Η Deutsche Bank ετοιμάζεται για ακόμα 10.000 απολύσεις
Σύμφωνα με το Reuters, ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank έχει ανακοινώσει, σε εσωτερική σύσκεψη, ότι οι απολύσεις μπορεί να διπλασιάσιες από τις σχεδιαζόμενες
Για το ενδεχόμενο οι απολύσεις να είναι διπλάσιες από τις σχεδιαζόμενες έχει προειδοποιήσει από τον προηγούμενο μήνα ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, Marcus Schenck, κατά τη διάρκεια εσωτερικής σύσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.
Παρότι δεν έχει ακόμη ληφθεί κάποια τέτοια απόφαση, οι δηλώσεις του Schenck, υποδηλώνουν ότι η τράπεζα εξετάζει περαιτέρω σημαντικές περικοπές κόστους, καθώς είναι αντιμέτωπη με ένα πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ και μία κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ των επενδυτών.
«Ο Schenck είπε ότι η τράπεζα θα χρειαστεί να περικόψει επιπλέον 10.000 άτομα από το προσωπικό για να μειώσει το κόστος» δήλωσε η πηγή που συμμετείχε στη σύσκεψη με τον οικονομικό διευθυντή, ζητώντας να μην κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος.
Σημειώνεται ότι η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα πάντως με το Reuters, εάν αυτές οι περικοπές συμφωνηθούν, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ολοκληρωθούν.
Ωστόσο, η θέσπιση ενός τέτοιου στόχου θα μπορούσε να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι η τράπεζα είναι αποφασισμένη να μειώσει τα κόστη της, τα οποία σύμφωνα με πηγές, θεωρούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «φουσκωμένα».
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2015, η γερμανική τράπεζα είχε ανακοινώσει την κατάργηση 9.000 θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης