Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovisi για ελάφρυνση ελληνικού χρέους: Αρμόδια τα κράτη μέλη της ευρωζώνης για την λήψη απόφασης

Moscovisi για ελάφρυνση ελληνικού χρέους: Αρμόδια τα κράτη μέλη της ευρωζώνης  για την λήψη απόφασης
Τι αναφέρει ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, P. Moscovisi, για την ελάφρυσνη του ελληνικού χρέους
«Στην περιοχή» των κρατών μελών της ευρωζώνης βρίσκεται η μπάλα, ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, P. Moscovisi, απαντώντας στην ανοικτή επιστολή 36 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που κάλεσαν για όσο το δυνατόν ταχύτερη ελάφρυνση  του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.
Μάλιστα, ο P. Moscovisi σε επιστολή του, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου το βράδυ της Παρασκευής 14/10 , υπενθύμισε ότι αντάλλαγμα για την τήρηση των δεσμεύσεων για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ζητούνταν από την Αθήνα, το Eurogroup είχε δεσμευθεί τον Μάιο να συζητήσει μέσα στο φθινόπωρο την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.
Όπως σημείωνε, «τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, οι μόνοι πιστωτές βάσει των προγραμμάτων στήριξης, είναι αρμόδια για την λήψη της σχετικής απόφασης», προσθέτοντας πως «σε εκείνα επαφίεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής συμφωνίας».
 «Αναμένω επομένως να αρχίσουν αυτή τη διαδικασία μέσα στο (τρέχον) φθινόπωρο. Η μπάλα είναι ξεκάθαρα στη δική τους περιοχή», τόνισε ο ίδιος, δίνοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση ότι η Κομισιόν «θα υποστηρίξει αυτή την καίρια διαδικασία για την Ελλάδα και την ευρωζώνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης