Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο τυφώνας της χρονιάς χτυπάει τις Φιλιππίνες - Εκκενώθηκαν περιοχές από 12 χιλιάδες ανθρώπους

Reuters: Ο τυφώνας της χρονιάς χτυπάει τις Φιλιππίνες - Εκκενώθηκαν περιοχές από 12 χιλιάδες ανθρώπους
Ζημιές 1,1 εκ. δολ. σε αγροκτήματα ρυζιού και καλαμποκιού, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής
Τουλάχιστον 12.500 άνθρωποι αναμένεται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις Φιλιππίνες, τις οποίες πλησίαζε νωρίς την Κυριακή 16/10 τυφώνας κατηγορίας 3 με σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στα βόρεια της νησιωτικής χώρας.
Όπως μεταδίδει το Reuters o τυφώνας Sarika που θα συνοδεύεται από ανέμους οι οποίοι θα πνέουν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα μπορεί να είναι ο πιο καταστροφικός για το 2016.
Αναμένεται να κινηθεί δυτικά και στην κεντρική επαρχία Luzon την Κυριακή 16/10.
"Ο τυφώνας Sarika θα είναι εξασθενημένος όταν φτάσει στη Luzon" ανέφερε το Συμβούλιο Καταστροφών και Μείωσης Κινδύνων της χώρας, εξηγώντας, ωστόσο, ότι η θύελλα θα φέρει ισχυρές βροχοπτώσεις.
Τουλάχιστον 2.552 οικογένειες, δηλαδή, 12.496 άτομα συνολικά θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με το Συμβούλιο Καταστροφών και Μείωσης Κινδύνων.
H ταχύτητα των ανέμων του τυφώνα Sarika έπεσε στα 130 χιλιόμετρα την ώρα όταν έφτασαν στη στεριά, υποστήριξε από την πλευρά του το μετεωρολογικό γραφείο, προσθέτοντας ότι παρακολουθεί και τον τυφώνα Haima που μπορεί να πλήξει τις Φιλιππίνες τη Δευτέρα 17/10.
Ο τυφώνας Sarika είχε ως συνέπεια να ματαιωθούν 160 εγχώριες και διεθνείς πτήσεις την Κυριακή 16/10, καθηλώνοντας 6.500 ταξιδιώτες.
Προειδοποιήσεις υπάρχουν τόσο στην πρωτεύουσα Μανίλα, όσο και σε άλλες 20 επαρχίες από την Κυριακή 16/10 το πρωί.
Οι ζημιές στα αγροκτήματα, κυρίως ρυζιού και καλαμποκιού, αναμένεται να φτάσουν στα 53,5 εκ. πέσος (1,1 εκ. δολ.).
Πολλές περιοχές δεν έχουν ηλεκτρικό και μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, εξαιτίας των οποίων έχουν κλείσει και πέντε δρόμοι στις νότιες και βόρειες επαρχίες του νησιού Luzon.
Ο Sarika κινείται πλέον προς τη Νότια Θάλασσα της Κίνας, αλλά ο κίνδυνος για πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και καταστροφές από τους ανέμους μπορεί να αυξηθεί στο πέρασμά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης