Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (πρωθ. Σκωτίας): Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ένα καλύτερο μέλλον

Sturgeon (πρωθ. Σκωτίας): Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ένα καλύτερο μέλλον
Η πρωθυπουργός της χώρας χαρακτήρισε τον εαυτό της "έτοιμο" να διεξάγει ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, εφόσον κάτι τέτοιο χρειαστεί
Στο γεγονός ότι η Σκωτία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα καλύτερο μέλλον αναφέρθηκε η πρωθυπουργός της χώρας, Nicola Sturgeon, δηλώνοντας παράλληλα "έτοιμη" για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας, εφόσον κάτι τέτοιο χρειαστεί.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Sturgeon σε εναρκτήρια ομιλία της στο συνέδριο του Εθνικού Κόμματος της χώρας, εάν η Μεγάλη Βρετανία απορρίψει την επιθυμία της Σκωτίας να παραμείνει στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της αποτελεί μονόδρομο.
"Εάν η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας επιμείνει στο να οδηγήσει τη Σκωτία σε ένα μονοπάτι που προκαλεί ζημιά στην οικονομία μας, στις θέσεις εργασίας και στο βιοτικό μας επίπεδο, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ένα καλύτερο μέλλον", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της Sturgeon.
Παράλληλα, τόνισε ότι πέραν από τις οικονομικές επιπτώσεις, μία παραγκώνιση της Σκωτίας αναμένεται να πλήξει και τη φήμη της ως μία χώρα η οποία χαρακτηρίζεται από φιλοξενία και ποικιλομορφία, και η οποία είναι ανοιχτή προς όλους.
Η Sturgeon πρόσθεσε ότι επιθυμεί να βελτιώσει τους εμπορικούς δεσμούς της χώρας με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, δημιουργώντας μία μόνιμη αντιπροσωπεία στο Βερολίνο, ενώ η χώρα θα συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν πανεπιστημιακά δίδακτρα για τους φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης