Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Η εφαρμογή μέτρων για το χρέος είναι προϋπόθεση για την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές

tags :
Moscovici: Η εφαρμογή μέτρων για το χρέος είναι προϋπόθεση για την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές
Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων απάντησε στην επιστολή 38 ευρωβουλευτών
Τη δέσμευση του για να παρέχει προσωπική στήριξη στην Ελλάδα εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici απατώντας στην επιστολή 38 ευρωβουλευτών.
Ο ίδιος στην απαντητική του επιστολή υπογραμμίζει ότι η υλοποίηση μέτρων για το χρέος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακτήσει η ελληνική οικονομία εμπιστοσύνη, σταθερότητα και πρόσβαση στις αγορές.
Παράλληλα, ο κ. Moscovici επιβεβαιώνει ότι το Eurogroup συμφώνησε τον περασμένο Μάιο να προχωρήσει στην υλοποίηση σειράς βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων ενώ υπενθυμίζει ότι τον τελικό λόγο όσον αφορά τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, τον έχουν τα κράτη μέλη τα οποία οφείλουν να αναλάβουν την απόλυτη ευθύνη σε σχέση πάντα και με την πολιτική συμφωνία.
Πάντως, ο ίδιος τόνισε και την υποχρέωση της Ελλάδας να συνεχίσει να τηρεί τη δέσμευση της για μεταρρυθμίσεις.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Είναι θετικό ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και η εφαρμογή των αποφάσεων του Eurogroup χωρίς αναβολές, όπως επιδιώκει ο κος Σόιμπλε, αποτελεί κοινό τόπο μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Κομισιόν.
Πέρα όμως από τις θετικές δηλώσεις, απαιτούνται και συγκεκριμένα μέτρα, για μία συνολική αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους.
Η Προοδευτική Συμμαχία των Ευρωβουλευτών, θα συνεχίσει να θέτει επιτακτικά το ζήτημα του χρέους και της ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή ατζέντα και με άλλες ενέργειες την επόμενη περίοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης